Politie Zuid-Holland-Zuid

Jongen vrijgelaten

Dordrecht, 14-07-2006 o De politie heeft de 16-jarige jongen die afgelopen woensdag 12 juli j.l. werd aangehouden in het onderzoek naar de verkrachting van een 16-jarig meisje uit Dordrecht, weer vrijgelaten.

Uit onderzoek is gebleken dat het een en ander zich heeft afgespeeld binnen de relationele sfeer. De 16-jarige jongen is de ex-vriend van het meisje. De verklaringen van het meisje en haar aangehouden ex-vriend spreken elkaar tegen. Het meisje verklaart dat de gemeenschap tegen haar wil zou hebben plaats gevonden en de ex-vriend verklaart dat het met haar toestemming zou hebben plaatsgevonden. Uit de verhoren is eveneens gebleken dat de locatie van hetgeen dat is gebeurd niet het Dubbelmondepark is maar het Weizigtpark in Dordrecht.

De politie nam de zaak zeer hoog op toen het meisje op woensdag 5 juli j.l. aangifte deed van verkrachting in de openbare ruimte. Zij verklaarde in eerste instantie verkracht te zijn in het Dubbelmondepark in Dordrecht. De politie verrichte onderzoek in het park en onderzocht sporen. Ook werden er afgelopen zaterdag 8 juli luchtfotos genomen van het park in de hoop dat het iets opleverde. Tevens werd een getuigenoproep in de media gedaan in de hoop dat mensen in het park iets hadden gezien. Uiteindelijk vertelde het meisje dat zij deels gelogen had over de locatie en de persoon die haar dit aan zou hebben gedaan. Dit deed zij uit angst. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen die op woensdag 5 juli j.l. tussen 15.30 en 17.30 uur iets hebben gezien in het Weizigtpark worden verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)