Ingezonden persbericht


Hong Kong Trade Development Council

Persbericht

14 juli 1006

Nieuw: Hong Kong International Medical & Health Care Fair 2006

Springplank naar de markt van China

Ongeveer 130 exposanten afkomstig uit de hele wereld nemen deel aan de eerste Hong Kong International Medical & Health Care Fair, die van 17 tot en met 21 augustus 2006 in het Hong Kong Convention & Exhibition Centre (HKCEC) plaatsvindt. De organisatoren, de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) en China Promotion Ltd., verwachten exposanten en bezoekers uit Hong Kong, China, Nieuw Zeeland, Zwitserland, Singapour, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en andere landen en regios. Zo zijn naast Philips Electronics Hong Kong Ltd., Mayfair Medical Supplies Ltd., Blue Cross (Asia-Pacific) Insurance Ltd. en Bumrungrad International ook de Schweizer Sonnenhof AG aanwezig.

De Hong Kong International Medical & Health Care Fair biedt zowel locaal als internationaal opererende bedrijven een goede gelegenheid om te netwerken, om marktinformatie uit te wisselen en directe zakelijke onderhandelingente doen. De beurs is ook toegankelijk voor individuele bezoekers.

Het productaanbod omvat de afdelingen medicijntechniek, medicijnen voor tandheelkunde, pharmacie, lichaamsverzorging, gezondheidsvoorzorgsmaatregelen (Health Care), verpleegdiensten, maar ook branche relevante servicediensten en publicaties. Parallel met deze beurs vinden ook de International Conference & Exhibition of the Modernization of Chinese Medicine & Health Products en de Food Expo (waar ook bio-producten en health food vertegenwoordigd zijn) plaats. Het is de HKTDC er veel aan gelegen om een unieke beurs voor de pharmaceutische- en gezondheidsbranche in Azië neer te zetten.

Een veelomvattend kader- en serviceprogramma rondt het beursaanbod van de Hong Kong International Medical & Health Care Fair af. Twee maanden voordat de beurs begint kunnen bezoekers bijvoorbeeld via de Business Matching Service van de HKTDC gericht naar passende toeleveranciers zoeken en afspraken via het internet vastleggen. In verscheidene open fora kunnen fabrikanten op de beurs hun productideëen aan het vakpubliek presenteren.

China is vanaf 2020 de op twee na grootste markt voor pharmaceutische producten

Deze ontwikkeling laat zich goed illustreren: volgens IMS Health stijgt de afzet van pharmaceutische producten sinds 2002 per jaar met ca. 20% tot een afzetvolume van in totaal 11,7 miljard dollar (USD) in het jaar 2005. (http://open.imshealth.com/webshop2/IMSinclude/i_article_20060503.asp). Volgens een analyse van Dr. Volker Fitzner, Partner bij het wetenschappelijk onderzoeksbureau van PricewaterhouseCoopers AG, nam de Volksrepubliek China in 1996 slechts de elfde plaats op de internationale pharmaceutische markten in. In 2005 stond China al op de 7e plaats. (Zie ook www.pwc.com/extweb/ pwcpublications.nsf/docid/1E775213E7D8FE53802570CE004436BC)

Prognoses voor het jaar 2010 voorzien dat China de vijf na grootste pharmaceutische markt wereldwijd zal zijn - met een marktvolume van meer dan 24 miljard dollar (USD). Het potentieel van China reikt nog veel verder: in 2020 zal het de twee na grootste markt na Amerika zijn. Bij de drie snelst groeiende therapie-categorieën in China in 2004 hoorde neurotropica, producten voor de behandeling van bloedziekten zoals trombose remmende medicijnen.

Samen met een stijgend inkomen per hoofd van de bevolking, neemt ook de aanspraak op medische verzorging in China toe. Met name high-end producten worden geïmporteerd. Zo steeg de omzet van Europese ondernemingen in de handel met China in 2004 met 8,1% tot 13,6 miljard euro en de export steeg in diezelfde periode met 15,6%. (www.medica.de/cipp/md_medica/custom/pub/content,lang,1/oid,17634/ ticket,g_u_e_s_t).

Hong Kong heeft in de medisch-technische- en pharmaceutische industrie in Azië een voorbeeldfunctie in en steekt met kop en schouders boven haar buurlanden uit. Zo leveren bedrijven uit Hong Kong medische apparaten en de inrichting van gezondheidsvoorzorgsmaatregelen op allerlei gebied. Het gezamenlijke exportvolume van Hong Kong van medische en healthcare producten bedroeg in 2005 1,69 miljard dollar (USD). Daar bovenop komt ook nog de sterke vraag van de grote eigen binnenlandse markt, zoals Andrew Kay, Managing Director van China Promotion Ltd., het zegt: "In Hong Kong zijn er meer dan 300 medische beroepsbonden, en er zijn hier meer dan 10.444 artsen en 1.760 tandartsen praktizerend. De regering ondersteunt de gezondheidssector met een jaarlijks budget van 32 miljard HKD."

Daar bovenop is het aantal bezoekers afkomstig uit China dat zich hier laat behandelen de laatste jaren duidelijk gestegen. Hierdoor zijn veel privé ziekenhuizen zeer geïnteresseerd in het uitbouwen van hun capaciteit. De Hong Kong International Medical & Health Care Fair is uitstekend: om deze behoefte af te dekken."

Meer informatie over de Hong Kong International Medical & Health Care Fair 2006 vindt u op het internet op http://www.hkmedicalhealthcarefair.com. Daar bestaat voor zowel exposanten als vakpubliek de mogelijkheid om zich online aan te melden. Meer informatie over de International Conference & Exhibition of the Modernization of Chinese Medicine & Health Products en de Food Expo treft u op: http://www.icmcm.com/ en http://www.hkfoodexpo.com.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met George Ammerlaan, Director Benelux, HKTDC, telefoon: +31 20 6277101.