Politie Limburg-Noord

Heidebranden Nieuw Bergen (2)

Datum: 14-07-2006
Tijd bericht: 17:19
Plaats: Bergen
Gezamenlijk persbericht

Politie Limburg-Noord / Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg

De politie onderzoekt de branden die vrijdag plaatsvonden aan de Ceresweg in Nieuw Bergen. Daarbij wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting. De politie neemt de zaak hoog op en doet een dringend verzoek aan getuigen om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Na een brand eerder vrijdagochtend is direct na de middag weer brand uitgebroken aan de Ceresweg in Nieuw Bergen. Zo'n twee hectare heide, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen, is afgebrand. In totaal gaat het om drie hectare die vrijdag door de branden zijn vernield.

Mede omdat er zeer waarschijnlijk sprake is van brandstichting, is er voor waarnemingen een politievliegtuigje ingezet. Dit vliegtuig is later op de middag vervangen door een helikopter. De politiehelikopter voert de komende dagen zeer frequent controles uit boven het natuurgebied. De brandweer controleert vanavond en vannacht de locaties waar het gebrand heeft en de directe omgeving.

De brandweer van Bergen werd geassisteerd door korpsen uit de omgeving (Gennep, Mook en Middelaar en Venlo). De brand werd bestreden door twee vierwielaangedreven tankautospuiten, een waterkanon en twee voertuigen die voor de watervoorziening zorgden. De brandweer blust nog zeker tot 17.00 uur na, hierbij wordt assistentie verleend door een plaatselijke loonwerker die met een gierton grote hoeveelheden water in het gebied verspreidt.