Gemeente Deventer

Week 28, 14 juli

BESLUIT SCHETSONTWERP AMSTELLAAN / KRUISPUNT SNIPPERLINGSDIJK

Het college van burgemeester en wethouders hebben op 4 juli het schetsontwerp voor de reconstructie van de Amstellaan en kruispunt Snipperlingsdijk vastgesteld. Dit schetsontwerp geeft de contouren weer van de nieuwe situatie. Het Hanzetracé waarvan de Amstellaan onderdeel uitmaakt, is dé verkeersslagader van Deventer. Het vormt de verbinding tussen de A1 en de Raalterweg. In de afgelopen zes maanden is samen met betrokken partijen hard gewerkt om te komen tot een schetsontwerp van de toekomstige Amstellaan en het aanliggende kruispunt Snipperlingsdijk. De reconstructie van de Amstellaan draagt bij aan een betere bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid.

Eind 2005 heeft de gemeenteraad binnen de Ontwikkelingsvisie Rivierenwijk al vastgesteld dat de Amstellaan tweemaal twee rijstroken krijgt en dat het kruispunt Deltalaan/Oude Bathmenseweg wordt opgeheven. De verkeersregelinstallaties op Henri Dunantlaan, Maasstraat en Snipperlingsdijk worden beter op elkaar afgestemd. Deze maatregelen leiden tot een betere doorstroming van het Hanzetracé. Dit levert ook milieuwinst op. Het verkeer hoeft minder te stoppen en op te trekken. Dat vermindert de uitstoot van uitlaatgassen en daarmee het veelbesproken fijnstof.

Langzaamverkeer route Amstellaan (Kindlint)

De langzaamverkeer route verbetert de veiligheid voor fietsers en wandelaars. Over de vorm (brug of tunnel) en de locatie van het Kindlint over de Amstellaan en de langzaamverkeer route parallel aan de Amstellaan is de gemeente nog in overleg met Rentré Wonen en bewoners. Na de zomer zal hierover uitsluitsel komen.

Kruispunt Maasstraat

Voor het kruispunt van de Maasstraat met de Amstellaan is een verkeerstechnisch schetsontwerp uitgewerkt. In nader overleg met Rentré Wonen wordt bekeken of dit inpasbaar is met de stedenbouwkundige schetsplannen van Rentré Wonen.

Busroute

Uitgangspunt is dat de bus vanaf de binnenstad richting Colmschate rijdt over de Snipperlingsdijk en via de Amstellaan naar de Maasstraat-oost gaat rijden. Daar steekt de bus door naar Deltalaan en sluit aan op de bestaande busroute. Aan weerszijden van de Snipperlingsdijk komen bushaltes ter hoogte van de Schonenvaarderstraat.

Kruispunt Snipperlingsdijk

Het kruispunt Snipperlingsdijk krijgt dubbele rijstroken voor het rechtdoorgaand verkeer, met mogelijkheden om vrij rechtsaf te kunnen slaan. Verder voorziet het schetsontwerp in het aanleggen van twee fiets-/voetgangerstunnels; één parallel aan de Snipperlingsdijk (noordzijde) en één parallel aan de Amstellaan-Hanzeweg (oostzijde).

Publicatiedatum: 14-7-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 14 juli 2006