Dienstenbond CNV

Eindbod CAO Postorderbedrijven??
14-07-2006

Op 16 juni heeft CNV Dienstenbond overleg gehad met de werkgevers van de postorderbedrijven over een nieuwe CAO. Tijdens dit overleg bleek dat werkgevers praktisch alle eisen van de bonden afwezen. Wij hebben toen voorgesteld om de CAO van vorige jaar een jaar te verlengen met een structurele loonsverhoging van 2%. In uw reactie heeft u aangegeven het in overgrote meerderheid eens te zijn met dit voorstel.

Reactie werkgevers
Tot onze grote verbazing hebben de werkgevers op dit voorstel gereageerd met een eindbod. In dit eindbod staat een beperkte loonsverhoging en een aantal verslechteringen. Belangrijkste verslechteringen zijn het afschaffen van de toeslagen voor het werken op onregelmatige tijden en het werken op zaterdag voor nieuwe werknemers. Tevens het afschaffen van het korter werken met behoud van loon voor werknemers van 60 jaar.

Reactie CNV dienstenbond
In de twee onderhandelingsrondes zijn deze en andere onderwerpen niet of nauwelijks inhoudelijk besproken. Daarom zijn wij verbaasd over het feit dat de werkgevers nu plots zonder verder overleg met een eindbod komen als reactie op ons voorstel. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat ons voorstel om de oude CAO met 1 jaar te verlengen met 2% loonsverhoging geen uitkomst heeft geboden, dit voorstel heeft de CAO onderhandelingen niet vlot getrokken. Wij hebben dit voorstel dan ook ingetrokken en bij de werkgevers aangegeven het reguliere CAO overleg te hervatten, waarbij onze originele voorstellen het uitgangspunt zijn.

Wij zullen u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen rondom de CAO-onderhandelingen.

A. Di Giacomo Russo
Bestuurder
E-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl

Tel: 055 5772640