Provincie Limburg

Tentoonstelling 'RAW' in het Gouvernement aan de Maas Jonge makers hebben vaak de ideeën en de kracht om oude vastgeroeste

gewoontes te doorbreken en vernieuwingen door te zetten. Met die insteek kregen de eindexamenkandidaten Sieraad- en Productvormgeving van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht de opdracht een product te ontwikkelen met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een selectie uit het werk van deze studenten is nu als expositie met de titel RAW te zien in het Gouvernement aan de Maas.

De tenstoonstelling RAW is vanmiddag geopend door drs. Peter Fransman, directeur Academie Beeldende Kunsten Maastricht en drs. Wim Weijnen, algemeen directeur Provincie Limburg. De Provincie Limburg motiveert jonge makers om zich hier in de provincie te vestigen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en vernieuwing van het Limburgse kunst- en cultuurklimaat in de toekomst. Door middel van deze tentoonstelling krijgen jonge ontwerpers de kans om zich te presenteren aan een breed publiek, aldus Wim Weijnen.

De Academie Beeldende Kunsten Maastricht stimuleert studenten een eigen visie binnen de vakgebieden te ontwikkelen. Dit unieke karakter is zeer herkenbaar in de tentoonstelling RAW. De werken zijn door de jonge ontwerpers in eigen beheer ontwikkeld en gerealiseerd. De expositie RAW bestaat uit werk van: Ghita van Bergen, Thomas Fellner, Mareike Hadeler, Jessica Heilmann, Lisa Krohn-Grimberghe, Jennifer Kiehl, Sebastian Meyer, Esther Nijdam, Eva Schreuder, Heidi Verstraten, Jeroen Wand, Claudia Walther en Tina Westermann.

De tentoonstelling RAW is tot 5 september tijdens kantooruren te bezichtigen in de Centrale Hal van het Gouvernement aan de Maas, Limburglaan 10 te Maastricht.

14-7-2006 14:46