Ingezonden persbericht


persbericht

Haarlem, 14 juli 2006

Verzekeringssite beste vertrekpunt bij zoektocht naar goedkoopste autoverzekering

In een onderzoek naar goedkope autoverzekeringen concludeert de Consumentenbond dat de premieverschillen tussen autoverzekeringen enorm zijn. In het in de Geldgids van juli 2006 gepubliceerde onderzoek staat verder dat de door vergelijkingssites gebruikte dataleverancier Rolls niet altijd de laagste premies toont. Een goede vergelijkingssite, zoals Verzekeringssite, gebruikt daarom meer bronnen.

Verzekeringssite vergelijkt meer premies dan alleen Rolls Verzekeringssite voegt ook de premies van verzekeraars zoals Ineas en Polis Direct, toe aan de vergelijking. Ineas komt bij de Consumentenbond vaak als goedkoopste uit de bus. Polis Direct gaat in veel situaties 10% onder de goedkoopste premie zitten. Verzekeringssite is de enige die Ineas en Polis Direct wél meeneemt in de vergelijking. Verder zitten in de vergelijking van Verzekeringssite extra kortingen op de tarieven in Rolls. Hierdoor kan een consument meestal toch de scherpste individuele premie vinden.

Individueel vergelijken enige optie
De Consumentenbond stelt terecht dat er veel factoren zijn die een premie bepalen. Hierdoor is het voor een consument erg lastig om de voor hem of haar goedkoopste autoverzekering te vinden. Bovendien veranderen de tarieven van maatschappijen snel. Verzekeringssite helpt consumenten door in één keer bijna alle verzekeraars te vergelijken. Slechts enkele verzekeraars die hun tarieven (nog) niet willen publiceren, kunnen niet worden vergeleken.

Laagste premie
Voor de meeste consumenten volstaat een goede vergelijkingssite. Meestal vinden ze hier de laagste premie. Voordeel van een vergelijkingssite is bovendien dat ook de voorwaarden op uniforme wijze worden vergeleken. Consumenten die zeker willen weten dat ze nooit een euro teveel betalen, kunnen het beste Verzekeringssite gebruiken én de niet vergeleken maatschappijen apart benaderen. Op Verzekeringssite staat precies welke verzekeraars vergeleken worden.

Verzekeringssite
Verzekeringssite is een onafhankelijke vergelijkingssite van verzekeringen. Jaarlijks maken meer dan 2,5 miljoen mensen gebruik van Verzekeringssite.
---

Noot voor de redactie.