Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (14/07/06)

TILBURG, 14 juli 2006

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: Donderdag 13 juli omstreeks 17.25 uur heeft de politie in een winkel in de Jan Heijnsstraat een 49-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker van de winkel zag dat de vrouw twee blikjes bier uit een rek pakte. Onderweg naar de kassa stopte zijn één blikje hiervan in haar tas, het andere blikje wilde ze afrekenen. De beveiligingsmedewerker sprak de Tilburgse aan en stelde de politie in kennis. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Ze bekende de winkeldiefstal en is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Op deze dagvaarding staat vermeld wanneer ze voor de rechter moet verschijnen. Bovendien heeft de vrouw een ontzegging van één jaar gekregen voor de supermarkt.

Twee mannen aangehouden voor diefstal parasol

TILBURG: De politie heeft donderdag 13 juli rond 15.45 uur in de Donizettistraat twee 19- jarige Tilburgers aangehouden. Een oplettende getuige zag dat de verdachten een parasol wegnamen bij een verzorgingstehuis. Hij is de mannen gevolgd en alarmeerde de politie. De politie heeft hen aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar zij een verklaring hebben afgelegd. Ze bekenden de parasol te hebben gestolen. Tegen hen is vervolgens proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor openbare dronkenschap

TILBURG: Een 55-jarige Tilburger is donderdag 13 juli rond 22.40 uur in de Averkampstraat aangehouden voor openbare dronkenschap. De man wilde even daarvoor de woning van zijn ex-vrouw in de Obrechtstraat binnen. Omdat er niet open werd gedaan, bonkte hij hard op de achterdeur. Ook schreeuwde hij, waardoor hij voor overlast zorgde. Vervolgens is de man vertrokken en in de Averkampstraat slapend in een auto aangetroffen door de politie. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij zijn roes kon uitslapen.

Politie houdt man aan voor heling

TILBURG: Vrijdag 14 juli rond 10.30 uur heeft de politie in de Jan Heijnsstraat een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. De verdachte reed op een bromfiets met daarop een verzekeringsplaatje uit 2005. Bij controle van het plaatje bleek het afkomstig te zijn van diefstal. Hierop hebben agenten de Tilburger aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. De bromfiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of de bromfiets eveneens van diefstal afkomstig is.

Auteur: Leonie van Ooijen