Aedes

Visitatie Aramis positief

14 juli 2006

De nieuwe koers die woningcorporatie Aramis heeft ingeslagen, werpt haar vruchten af. Dat constateert de visitatiecommissie van Raeflex. Raeflex beoordeelt Aramis als een vernieuwende, actieve en ondernemende corporatie die bij een aantal activiteiten de puntjes nog iets meer op de i kan zetten.

Aramis is op 1 januari 2004 ontstaan uit een fusie tussen de corporaties Arwon en WSJ-beheer. Bijna twee jaar later wilde Aramis graag de balans opmaken. De visitatiecommissie concludeert dat Aramis een consistente beleidsvisie heeft die ze goed vertaalt in concrete en meetbare doelstellingen. Ook vindt de commissie dat Aramis goed is in het waarmaken van haar plannen. De maatschappelijke prestaties van Aramis worden goed gewaardeerd door partners in de stad, zoals gemeente, zorginstellingen. Al met al beschouwt de visitatiecommissie Aramis als een frontrunner perfomer , een corporatie die toonaangevend is voor de branche.

Aramis-directeur Tonny van de Ven wil niet achterover leunen: 'Dat past ook niet bij het vernieuwende en ondernemende karakter van Aramis.' Enkele belangrijke ontwikkelpunten uit het visitatierapport bieden aanknopingspunten. De communicatie met bewoners en bewonersverenigingen rond de herstructurering van bestaande wijken kan beter. Ook moet Aramis meer doelgroepgericht communiceren. Dat betekent bijvoorbeeld met ouderen op andere wijze en met andere middelen communiceren dan met jongeren. `Dat zijn zaken die we zeker herkennen en waar we meteen al flink mee aan de slag zijn gegaan,' zegt Van de Ven. 'We zijn blij met de uitkomsten van de visitatie en zetten de gekozen koers voort, mèt extra aandacht voor onze ontwikkelpunten.'


* Visitatierapport

* Pilot nieuw visitatiestelsel d.d. 12 juli 2006
* Raeflex