Gemeente Hilversum

Grote spoorbomen opnieuw hele weekend afgesloten

10 juli 2006
Voorbereiding aanleg fiets- en voetgangerstunnel

Komend weekend is de spoorwegovergang Larenseweg/Stationsstraat opnieuw gesloten voor alle verkeer. ProRail gaat dan verder met werkzaamheden op het emplacement ter voorbereiding van de aanleg van de fiets- en voetgangerstunnel onder het station.

De afsluiting duurt van vrijdagavond 14 juli (23.00 uur) tot maandagochtend 17 juli (6.00 uur). Dit betekent dat voetgangers gebruik kunnen maken van de bestaande tunnel onder het station. Fietsers en automobilisten moeten uitwijken naar de Beatrixtunnel of de kleine spoorwegovergang bij de Hoge Larenseweg. Het treinverkeer zal via spoor 1 en 2 plaatsvinden.

Stand van zaken
Tijdens het eerste weekend van buitendienststelling (9- 11 juni) zijn al veel werkzaamheden verricht. Het bouwterrein is zo ingericht dat er veilig gewerkt kan worden en de damwanden bij het eilandperron en spoor 3 zijn ingedrukt. Door een defect aan de machine, kon spoor 4 niet meer worden gedaan.

Toelichting werkzaamheden 11 ? 18 juli
Dinsdag 11 juli (19:00 - 04:00 uur) wordt de overweg Stationsstraat afgesloten voor de aanvoer van een nieuw wissel met drie trailers. Het wissel wordt gelost met behulp van een mobiele kraan naast het zogenaamde Siemens-gebouwtje op het emplacement. De overweg zal worden afgezet met bouwhekken.

Werkzaamheden weekend 14-16 juli
Twee oude wissels worden vanaf het emplacement met een mobiele kraan op vier trailers geladen en afgevoerd. Om de kraan en de trailers te kunnen opstellen is een halve wegafzetting van de Noorderweg noodzakelijk op zaterdag 15 juli (00:00 tot 07:00 uur). In dit weekend gaat de aannemer ook verder met het indrukken van de damwanden, wordt de verlenging van perron 1 voorbereid, worden palen in de grond gedraaid en wordt de overweg van spoor 3 vernieuwd.

Maandag- en dinsdagnacht (17 en 18 juli) zijn gepland voor eventueel naonderhoud.
De volgende buitendienststellingen in 2006 zijn op 26/27 augustus, 23/24 september en 21/22 oktober. In 2007 volgt nog een reeks buitendienststellingen.

Bewoners en reizigers worden geïnformeerd via nieuwsbrieven, de pers en de gemeentelijke site.