Politie Gelderland-Zuid

Politie zet promotieteam in tijdens Vierdaagse

Nijmegen, 13-07-2006 o De week van de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten is voor de politie Gelderland-Zuid een bijzondere week. Zij zorgt er samen met anderen voor dat iedereen zo veilig mogelijk kan genieten van de leuke evenementen, onder het motto vriendelijk waar het kan, streng waar het moet. Die vriendelijkheid wordt ook uitgedragen door het voor het eerst optredende politiepromotieteam, dat tijdens de wandeldagen vlaggetjes uitdeelt aan wandelaars en publiek.

Deze vlaggetjes zijn aan de ene kant voorzien van de hieronder afgebeelde Vierdaagsecartoon en de slogan Waakzaam en dienstbaar. Dat is de nieuwe slogan die de hele Nederlandse politie gaat gebruiken. Op de andere kant roept de politie mensen tussen de 18 en 45 jaar op om politievrijwilliger te worden. Inmiddels heeft het korps Gelderland-Zuid ruim 50 enthousiaste vrijwilligers, maar wil dat aantal graag binnen een paar jaar verdubbeld zien.

De Vierdaagse promotieteam cartoon

Het politiepromotieteam bestaat uit 5 mensen en is op de wandeldagen aanwezig in Lent, Wijchen, Berg en Dal, Malden en Nijmegen. De vlaggetjes zijn vanaf dinsdag ook af te halen bij de politiebureaus in Wijchen en Groesbeek en op het hoofdbureau in Nijmegen.

Abris
De cartoon is vanaf maandag 17 juli ook te zien op posterformaat in veel abris bij de bushaltes in Nijmegen.