Gemeente Bernheze


Verenigingsgebouw in Heesch asbestvrij

Eerder werd in het gebouw aan 't Dorp 142/De la Sallestraat 1 bij renovatiewerkzaamheden asbest op zolder aangetroffen. RPS Analyse heeft inmiddels een goedkeurende verklaring van afgegeven en het gebouw is nu volledig asbestvrij.

De asbest is ontdekt toen renovatiewerkzaamheden werden verricht aan het gebouw. Omdat het om de zolder van het gebouw ging, was er gelukkig geen gevaar voor de gebruikers. De gemeente heeft hier direct een bedrijf voor ingehuurd. Het bedrijf dat dit schoon zou maken, bleek echter in gebreke te zijn gebleven. Bij controle bleek nog steeds asbest aanwezig te zijn op de zolder. TNO heeft hiervan rapport opgemaakt in opdracht van de gemeente.

In overleg met het bedrijf en op basis van het TNO-rapport zijn afspraken gemaakt om de zolderverdieping alsnog asbestvrij te maken. Het bedrijf heeft zich zeer verantwoordelijk getoond in het meewerken aan een oplossing en de werkzaamheden met grote voortvarendheid ter hand genomen en afgerond. RSP Analyse heeft inmiddels een goedkeurende verklaring afgegeven. Dit houdt in dat de zolderverdieping volgens de eisen in het rapport van TNO is gesaneerd.

feed