Gasunie


PERSBERICHT

BBL Company start met aanleg 230 kilometer lange zeeleiding

Op 14 juli start BBL Company met de aanleg van de 230-kilometer lange onderzeese aardgasleiding die Nederland met het Verenigd Koninkrijk zal verbinden. Deze leiding wordt gelegd met behulp van een groot vaartuig dat gespecialiseerd is in het leggen van pijpleidingen op de zeebodem, een zogenoemde lay barge. Deze indrukwekkende lay barge, genaamd Castoro Sei, is 7 juli in de Rotterdamse haven gearriveerd. De Italiaanse aannemer Saipem is verantwoordelijk voor het leggen van de zeeleiding, die onderdeel uitmaakt van de Balgzand Bacton Leiding (BBL).

BBL Company is een samenwerkingsverband tussen E.ON Ruhrgas Transport, Fluxys en de N.V. Nederlandse Gasunie. Het gehele BBL-systeem zal naar verwachting operationeel gereed zijn op 1 december 2006. Het gas zal stromen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.

Groningen, 14 juli 2006


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ria Gorter (N.V. Nederlandse Gasunie), tel: (050) 521 30 91/06 11005296. Op www.bblcompany.com vindt u uitgebreide achtergrondinformatie over het BBL-project.