Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 14-07-2006

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending vrijdag 14 juli
Nederland 2 17.58 uur

OPROEP TOT BOYCOT OLYMPISCHE SPELEN 2008

TWEEVANDAAG spreekt in de uitzending van vanavond (vrijdag 14 juli) met de Canadese onderzoeker David Kilgour die zojuist een rapport heeft geschreven over de dood en organenroof van Falun Gong-beoefenaars in China. In dit rapport staan zulke schokkende aantijgingen dat ze bijna niet te geloven zijn. Daarom roept hij op tot een boycot van de Olympische Spelen die in 2008 in Beijng worden gehouden. "Als deze praktijken niet voor 2008 zijn gestopt, zou u dan naar de Spelen gaan. Ik zeker niet en ik hoop dat heel veel mensen niet zullen gaan".

In China worden op grote schaal beoefenaars van de in dat land verboden beweging Falun Gong gedood en beroofd van organen. Het rapport van de twee onafhankelijke Canadese onderzoekers bevestigt deze praktijken, waarvan de Falun Gong zelf al eerder melding maakte. De nieren, het hart, de hoornvliezen en andere organen worden vervolgens doorverkocht. Ook aan afnemers in het Westen.

TWEEVANDAAG heeft ook een interview met de vice-president van het Europees Parlement, Edward McMillan- Scott. Hij is zelf in mei jl. in China geweest om daar in het geheim met een aantal Falun Gong-beoefenaars te spreken. Hij is zo verontrust geraakt door hun verhalen, dat hij deze week in Brussel een aantal bijeenkomsten heeft belegd.

Verder spreekt TWEEVANDAAG ook met een Chinese Falun Gong-beoefenaar en registreert haar afgrijselijk horror-verhaal.