Verkrachting 57-jarige vrouw

Opname van de man die de vrouw achtervolgde

Arnhem o Een man heeft in de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei 2006, rond 02:40 uur, een 57-jarige vrouw verkracht bij de Molenkom in Arnhem.

Het is de vrijdag na Hemelvaart als de vrouw café Alberts Puntje aan de Varkensstraat in Arnhem verlaat. Zij loopt alleen naar huis bij de Molenkom. Als ze haar voordeur opent, wordt ze vrijwel direct hardhandig door een man naar binnengeduwd.

Hij verkracht de vrouw een eerste keer. Na enige tijd verkracht hij haar nog een tweede keer. Waarschijnlijk heeft de dader rond 03:40 uur het huis van het slachtoffer verlaten. Op bewakingsbeelden uit de stad is te zien dat de 57-jarige waarschijnlijk gevolgd is door een man. De politie sluit niet uit dat hij de dader is.

Signalement

De man heeft een zeer donkere huidskleur. Hij is ongeveer 30 jaar oud en circa 1.80 meter lang. Hij heeft een rond klein gezicht met donkere ogen, een smalle neus en smalle lippen. Zeer opvallend is dat de man lichtbruin haar had, mogelijk geverfd, met kleine krulletjes, geen kroeshaar, wetlookachtig. Hij was gekleed in een donkerbruin kort jasje, een trui met een boordje en daaronder een wit T-shirt, een donkere broek en donkere schoenen. Aan het slachtoffer vertelde hij dat hij weleens in café De Kroeg in de Nieuwstraat kwam.

Route slachtoffer

De vrouw is die avond in twee cafés in Arnhem geweest. Het eerste is De Schoof op de Korenmarkt. Hier is zij rond 01:30 uur weggegaan in de richting van café Alberts Puntje. Rond 02:40 uur is zij hier weggegaan. Ze is toen langs de Euro Cinema gelopen, beter bekend als de blikken bioscoop, naar haar huis bij de Molenkom. Daarbij moest zij onder andere door een voetgangerstunneltje vlakbij haar huis.

Mogelijke getuigen

Als het slachtoffer die nacht, rond 02:40 uur, voorbij de Euro Cinema loopt, komen haar drie jongens tegemoet. Meteen daarna komt vanachter een pilaar een man tevoorschijn, die achter haar aanloopt. De drie jongens kunnen de man gezien hebben. De politie wil graag weten wie deze jongens zijn. Een van de jongens keek nog om naar de blonde vrouw.

De politie vraagt:

* Wie (her)kent de dader aan de hand van de bewakingsbeelden en het gegeven signalement?

* Wie heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei 2006, rond 02:40 uur, iets opvallends gezien op de gelopen route van het slachtoffer?

* Wie herkent zichzelf in de mogelijke getuigen of weet wie de drie jongens zijn die het slachtoffer bij de Euro Cinema passeerden?
* Wie herkent zichzelf in de man die het slachtoffer heeft gevolgd vanaf de Euro Cinema, of weet wie deze man is, of heeft de man die nacht tussen ongeveer 02:40 uur en 03:40 uur in de buurt van de Euro Cinema en de Molenkom gezien?

* Wie heeft iets soortgelijks meegemaakt en herkent de handelswijze van de dader, mogelijk in combinatie met het gegeven signalement van de man en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?
* Wie heeft in het algemeen informatie over de verkrachting van de 57-jarige vrouw?

Uw tip
Weet u wie de dader is, of heeft u een antwoord op een van de gestelde vragen, neem dan contact op met de politie Gelderland-Midden via de opsporingstiplijn 0800 6070 of vul het elektronisch tipformulier in op www.tipformulier.politie.nl. U kunt ook gebruikmaken van faxnummer 026-3524111.