KPN NV

KPN levert internationale IP-netwerkoplossing aan Telefonia Bonairiano | | |

|                                              |                              |
KPN levert een internationale IP-netwerkoplossing aan Telefonia Bonairiano (Telbo), het toonaangevende telecombedrijf op Bonaire, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen. Als nieuwe strategische partner van Telbo biedt KPN het bedrijf internationale data- en spraakdiensten op basis van een volledig uitbesteed IP-netwerk. De overeenkomst omvat datadiensten via een aparte IP-verbinding van Bonaire naar het netwerkcentrum van KPN in New York en Voice over IP (VoIP)-diensten via dezelfde verbinding.

Telbo wilde zijn dienstenportfolio uitbreiden door te migreren van een traditionele aanbieder van vaste telefonie naar een all IP-aanbieder die zowel internettoegangsdiensten als Voice over IP (VoIP)-oplossingen levert aan consumenten en zakelijke klanten. Daarnaast wilde Telbo de afsluitkosten voor telefonie verlagen. Bij het selecteren van een carrier heeft Telbo veel nadruk gelegd op een partner voor de lange termijn, die zelf in staat is een betrouwbaar en flexibel internationaal dienstenpakket te leveren.

KPN heeft op basis van deze specifieke criteria Telbo een maatwerkoplossing aangeboden, die uitstekend aansloot op de eisen voor een gecombineerde oplossing voor IP- en VoIP-diensten. Het nieuwe dienstenmodel betekent voor Telbo een aanzienlijke reductie van de netwerkkosten, een uitbreiding van het internationale netwerk en meer flexibiliteit bij het, ook op korte termijn uitbreiden van breedbandcapaciteiten.

Carolien Nijhuis, directeur Internationale Netwerkdiensten bij KPN: "Ons voorstel heeft Telbo ervan overtuigd het bedrijf te runnen op basis van een nieuwe, innovatieve aanpak. We hebben een uitstekende relatie opgebouwd met Telbo en onze oplossing biedt het bedrijf unieke groeikansen. De eindgebruikers van Telbo hebben er ook baat bij doordat zij over extra diensten kunnen beschikken. Bovendien is deze samenwerking interessant voor andere aanbieders in de wereld die hun omzet uit nieuwe internationale markten willen vergroten."

Over Telefonia Bonairiano
Telbo N.V. is een overheidsbedrijf dat in 1983 is opgericht als het lokale telecommunicatiebedrijf van Bonaire. Telbo is marktleider op Bonaire. Aanvankelijk leverde Telbo alleen lokale en internationale telefoniediensten, maar de laatste paar jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een aanbieder van een reeks aan diensten. Kernactiviteiten van Telbo zijn IP- en datagerelateerde diensten voor alle marktsegmenten, vaste en draadloze verbindingen en GSM voor lokaal gebruik en roaming. De infrastructuur bestaat uit kabel- en satellietverbindingen. Het hoofdkantoor van Telbo staat in Kralendijk en daarnaast heeft het bedrijf nog tien andere vestigingen op het eiland. Kijk voor meer informatie over Telbo op www.telbo.an.

Over KPN
De internationale data- en IP-diensten van KPN worden geleverd via een uitgebreid en hoogwaardig glasvezelnetwerk dat grote bedrijven en financiële centra in Europa met elkaar verbindt. Het portfolio omvat een reeks netwerk- en breedbandoplossingen voor bedrijven en carriers in meer dan 22 Europese landen en daarnaast verbindingen over de hele wereld naar ruim 180 landen via zeekabels en samenwerkingsverbanden.

KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie-, internet- en televisiediensten in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Nederland, Duitsland en België, en datadiensten in West-Europa. KPN is marktleider in de belangrijkste segmenten van de Nederlandse telecommunicatiemarkt en werkt actief aan de groei van zijn marktaandeel in de nieuwe IP- en DSL-markten. Via E-Plus en BASE heeft KPN een sterke positie in de mobiele markten van respectievelijk Duitsland en België.

Per 31 maart 2006 bediende KPN met 28.647 medewerkers 6,7 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 2,2 miljoen internetklanten in Nederland alsmede 21,6 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België. KPN is in 1989 verzelfstandigd. De aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.


-----------------------
KPN Nieuws

|Datum                  |
|14 juli 2006 
         |
KPN
Mediavoorlichting
Tel: +31 (0)70 446 6300


---- --