Gemeente Tilburg

Datum
13 juli 2006

Lange Nieuwstraat krijgt snelheidremmer

In augustus (na de zomervakantie) starten wegwerkzaamheden aan de Spoorlaan. Hierbij is de Spoorlaan voor een lange periode gedeeltelijk afgesloten, al blijft de weg in beide richtingen wel beperkt open. Diverse bewoners van de Lange Nieuwstraat zijn bezorgd dat het verkeer hun straat als sluiproute gaat gebruiken. Om dit te voorkomen wordt er een tijdelijke snelheidsremmer aangelegd.

Een snelheidremmer is een soort sluis waar maar één auto tegelijk doorheen kan. Dit ontmoedigt het sluipverkeer, maar fietsers kunnen ongehinderd doorfietsen. De snelheidsremmer komt in de Lange Nieuwstraat, ter hoogte van de Vrije School, tussen de Caloriestraat en de Buitenstraat. Op de achterzijde van deze brief vindt u een tekening van de snelheidsremmer.

Daarnaast wordt gekeken naar de drempel op de kruising van de Lange Nieuwstraat en de Caloriestraat. Bewoners vinden dat deze drempel niet werkt, omdat hij te laag zou zijn. Er is afgesproken dat de gemeente deze drempel gaat aanpassen als blijkt dat deze niet aan de norm voldoet. De aanleg van de snelheidsremmer en de eventuele aanpassing van de drempel vinden plaats na de zomervakantie, maar voor de start van de werkzaamheden aan de Spoorlaan.

Metingen
In de hele Lange Nieuwstraat worden verkeersmetingen gedaan. Het aantal autoŽs wordt geteld en ook de snelheid wordt gemeten. De gemeente begint met de metingen nog vóór de aanleg van de snelheidsremmer en de werkzaamheden aan de Spoorlaan. Ook na de aanleg van de drempel en de start van de werkzaamheden worden er metingen uitgevoerd. Deze informatie moet straks aantonen of de maatregelen voldoende zijn.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fleur Hubregtse van het gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar op 013 - 5428558 of per mail fleur.hubregtse@tilburg.nl.


---- --