Gemeente Rotterdam


---


Nr. 139
14 juli 2006

Merendeel gezinnen na brand Beverstraat terug naar woning

Zes van de zeven gezinnen die vanwege de brand aan Beverstraat in Rotterdam (deelgemeente Feijenoord) gisteravond werden geëvacueerd zijn vandaag weer teruggekeerd naar hun woning. De zevende woning, waar de brand uitbrak, is voorlopig onbewoonbaar. Om de brand te blussen heeft de brandweer breekwerkzaamheden moeten verrichten.

De brand aan de Beverstraat brak gisteravond kort voor 20.00 uur uit. Via de spouwmuren breidde de brand zich uit naar drie aanpalende woningen links en drie aanpalende woningen rechts. De bewoners van de zeven panden moesten de woning verlaten. Er waren geen slachtoffers. De gemeente heeft de opvang verzorgd van de getroffenen in een buurthuis. Een deel van hen heeft overnacht in een hotel.

De inspecteur van Bouw- en Woningtoezicht heeft na inspectie vanochtend geconstateerd dat er geen instortingsgevaar is. Wel is er sprake van waterschade en zijn de daken van deze woningen open gezaagd in verband met het blussen. Het herstel van de woning waar de brand uitbrak kan voorlopig nog niet aanvangen, omdat de politie in verband met verder technisch onderzoek nog niet vrijgeeft. De bewoners van dit pand worden door hun verzekeringsmaatschappij voor langere tijd elders ondergebracht. De bewoners van de aanpalende woningen kunnen vandaag wel terugkeren naar hun woning, op voorwaarde dat zij zelf met hun verzekeringsmaatschappij maatregelen treffen tegen mogelijk inregenen. Alle bewoners zijn hierover vandaag geïnformeerd.

In overleg met de buurtagent en de deelgemeente is besloten de particuliere beveiliging op te heffen, zodra de woningen aan de verzekeringsmaatschappijen en de bewoners zijn overgedragen.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam