Gemeente Tilburg

Datum
14 juli 2006

Herinrichting Kreitenmolenstraat

Informatie over werkzaamheden

Op 30 maart 2006 heeft de gemeente de plannen gepresenteerd voor de herinrichting van de Kreitenmolenstraat. Tijdens deze avond hebt u kennis kunnen nemen van deze plannen en uw reactie kunnen geven. Inmiddels zijn deze reacties bekeken en zonodig verwerkt in het definitief ontwerp.

Uitvoering
Onderdeel van de werkzaamheden is het verleggen van kabels en leidingen door de leidingeigenaren (nutsbedrijven). Aanvankelijk zouden zij voor de vakantie hun werkzaamheden uitvoeren, maar dat bleek niet haalbaar. De werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen worden nu direct na de zomervakantie gefaseerd uitgevoerd, in combinatie met de overige uitvoeringswerkzaamheden. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind oktober 2006 afgerond.

Particulier terrein
Op dit moment is de gemeente nog in overleg met een aantal winkeliers over de inrichting van hun terrein. De gemeente heeft enkele winkeliers voorgesteld om het parkeren op eigen terrein anders te organiseren om op die manier de verkeersveiligheid voor met name de voetganger en fietser te verbeteren. De gemeente hoopt hierover op korte termijn overeenstemming te bereiken met de winkeliers, zodat zoveel mogelijk van deze werkzaamheden op particulier terrein tegelijkertijd met de herinrichting van de Kreitenmolenstraat uitgevoerd kunnen worden.

Meer informatie?
Direct voor aanvang van de werkzaamheden ontvangt u meer informatie over de exacte planning, de fasering van de werkzaamheden en de tijdelijke verkeersmaatregelen. Verder komt het definitieve ontwerp te hangen in de Openbare Bibliotheek te Udenhout aan het Tongerlooplein. Dit gebeurt direct na de zomervakantie gelijktijdig met de start van de kabel- en leidingwerkzaamheden.


---- --