Gemeente Harlingen

Internationale Zeilwedstrijd Oostende - Harlingen 20-1-2006
De Frisian Yacht Club organiseert in samenwerking met de Belgische Royal Yacht Club Oostende van 14 t/m 16 juli a.s. een internationale zeilwedstrijd, de North Sea Business Regatta, van Oostende naar Harlingen.
Naast Belgische en Nederlandse schepen zullen er nog meerdere nationaliteiten aan de start verschijnen.

Er zal tijdens deze zeilrace gestreden worden tussen schepen met verschillende lengten, in verschillende categorieën. Ze zullen strijden om de North Sea Business Cup die door de Frisian Yacht Club ter beschikking wordt gesteld. Deze race zal naast een wedstrijd op zich, ook het endurance onderdeel zijn van de Belgium North Sea Championship. De organisatie vindt plaats in nauwe samenwerking met o.a. de gemeente Harlingen, de Harlinger watersportvereniging, diverse Friese educatieve instellingen en het bedrijfsleven.

Het is de bedoeling om naast het sportieve element van deze wedstrijd, ruimte te scheppen voor het leggen van contacten om zo elkaar beter te leren kennen. Op de avond voor de start zal in Oostende een receptie worden gehouden. In Harlingen zal na de wedstrijd zowel een receptie als de prijsuitreiking plaats vinden. Op beide bijeenkomsten zullen naast de deelnemende zeilers ook het bedrijfsleven, opleidingsinstituten en overheid uitgenodigd worden. Het is de bedoeling op dit vriendschappelijke en sportieve evenement ook de economische banden tussen de deelnemende landen te bevorderen. Deze wedstrijd zal eens per twee jaar gehouden worden.