Run op groene kaarten

Met de vakantie neemt de vraag naar groene kaarten explosief toe

IJSSELSTEIN, 20060714 -- Gedurende de vakantieperiode is de vraag naar groene kaarten beduidend hoger dan de rest van het jaar. Net voor de vakantie naar het buitenland komt men erachter dat de groene kaart voor de autoverzekering niet in het bezit is. De groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs. Men is verplicht om deze mee te nemen indien men met de auto naar het buitenland gaat.


"Vanaf juni merken wij een toename in de vraag naar groene kaarten", aldus Marc Diks van Diks.nl en Uwpolispagina.nl. "Op het laatste moment komt men erachter dat ze de groene kaart niet meer kunnen vinden en hebben deze dan met spoed nodig. Het komt zelfs voor dat men op de dag van vertrek naar het buitenland, omrijdt naar ons kantoor, om daar de groene kaart op te halen."

De groene kaart geeft de verzekeringsmaatschappij af bij de afgifte van een nieuwe polis en elk jaar bij verlenging van de verzekering. Meestal verdwijnt de groene kaart bij de andere papieren. Het is verstandiger deze altijd in de auto te bewaren.

Caravan
Ook voor caravans is in een beperkt aantal gevallen een groene kaart nodig.
In Nederland staat op de groene kaart meestal de code AF, waarbij de F aangeeft, dat ook een aanhanger verzekerd is. In Spanje, Polen en sinds 2004 ook Duitsland gelden weer afwijkende regels. Daar moet een caravan een eigen groene kaart hebben, met het kenteken van de caravan. Deze groene kaart moet echter worden afgegeven door de verzekeraar van het trekkende voertuig! Dit moet men zelf tijdig regelen.

Dus, als men naar Spanje vertrekt met een caravan, of door Duitsland rijdt op weg naar bijvoorbeeld Italië, vraag dan een aparte groene kaart aan voor de caravan bij uw eigen autoverzekering.




Ingezonden persbericht