Waterschap Regge en Dinkel

Provincie: Zwemverbod Lageveld in Wierden door blauwalg
14-07-2006

De provincie Overijssel heeft een zwemverbod ingesteld voor recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Reden voor het zwemverbod is de aanwezigheid van blauwalg.

Dit kan bij contact met de huid en inslikken leiden tot maag-, darm- en huidklachten en in het uiterste geval ademhalingsproblemen en verlammingsverschijnselen. Bij de plas staan borden. Het zwemverbod is ingesteld in overleg met de beheerder sector Recreatie en Toerisme Regio Twente, het Waterschap Regge en Dinkel en de GGD Regio Twente. Het is nog niet bekend hoe lang het zwemverbod wordt gehandhaafd.

Actuele informatie over de waterkwaliteit van de vijftien officieel aangewezen zwemplassen in Overijssel is te vinden op pagina 725 van NOS-teletekst. Op deze pagina worden alle zwemverboden en waarschuwingen in Nederland vermeld. Op www.overijssel.nl/water/waterplezier/zwemmen is meer informatie beschikbaar over de zwemplassen. Recreanten of zwemmers die dode dieren aantreffen bij zwemplassen, kunnen dit melden bij het waterschap, de politie of bij het Milieupunt Overijssel via telefoon 038 425 24 23. De provincie Overijssel is bevoegd gezag in de controle van zwemplassen op hygiëne en veiligheid. In totaal controleert de provincie vijftien officieel aangewezen open zwemwateren in Overijssel.