Gemeente Zwolle
Aanleg sportpark Be Quick '28 van start; Grote stap voorwaarts ontwikkeling stadion FC Zwolle

Datum uitgave: 07/14/2006
Door ontwikkelaar SOZ toestemming te geven om met de aanleg van het sportpark van Be Quick '28 te starten, vooruitlopend op de gronduitgifte voor het stadion, zet het college van B&W een forse stap in de richting van het nieuwe stadion. Uiterlijk in september wordt begonnen met de werkzaamheden voor Be Quick '28. De bouwvergunning voor het stadion wordt half augustus verleend, zodat waarschijnlijk in november met de bouw gestart kan worden.

Na jaren van onzekerheid gaan de werkzaamheden aan het nieuwe sportpark voor Be Quick '28 nu eindelijk van start. De aanleg van nieuwe velden creëert ook de noodzakelijke ruimte voor de daarop volgende bouw van het nieuwe clubhuis voor Be Quick '28 en de uitgifte van de grond voor de realisatie van het nieuw stadioncomplex, waar FC Zwolle haar wedstrijden zal gaan spelen. Om die reden acht het college het nu wenselijk de koppeling tussen gronduitgifte en start sportpark Be Quick '28 los te laten. Voordat er werkelijk gestart kan worden met Be Quick '28, moet de ontwikkelaar overigens wel aan een aantal voorwaarden voldoen, die de gemeente de zekerheid geven dat zowel het stadion als het sportpark gerealiseerd worden.

Daarnaast heeft het college besloten dat de definitieve milieubeschikking kan worden afgegeven en als gevolg daarvan ook een bouwvergunning.

Ook stelt het college de raad voor om vrijvallende kapitaallasten uit de begroting 2006 van ¤ 635.000 te gebruiken voor de verplaatsing van woonarken, voorbereidingskosten en een stalling voor wijkzaken, die nodig is voor het onderhoud van het sportpark.

Direct na de zomervakantie wordt het werk voor de aanleg van de Nieuwe Westerveldse Aa aanbesteed. De procedure rond de ingebrachte zienswijzen is inmiddels afgerond.

Bron: afdeling Communicatie


Datum 14-07-200