RTL Group


'X-FACTOR' meest complete talentenjacht ooit, met strijd tussen juryleden, solisten en zanggroepen
Inschrijving nieuw RTL 4-programma van start voor 15- tot 115-jarigen Vandaag begint op www.xfactor.nl de inschrijving voor het nieuwe RTL 4-programma X FACTOR, de meest complete talentenjacht aller tijden voor vijftien tot 115-jarigen. In X FACTOR strijden niet alleen solisten en zanggroepen maar ook de drie juryleden met elkaar om de winst. Iedereen van vijftien jaar en ouder kan zich solo of met een groep(je) opgeven voor de grootste zoektocht naar zangtalent die ooit in Nederland is gehouden. De uiteindelijke winnaar gaat de studio in om een plaat op te nemen.

Vandaag begint op www.xfactor.nl de inschrijving voor het nieuwe RTL 4-programma X FACTOR, de meest complete talentenjacht aller tijden voor vijftien tot 115-jarigen. In X FACTOR strijden niet alleen solisten en zanggroepen maar ook de drie juryleden met elkaar om de winst. Iedereen van vijftien jaar en ouder kan zich solo of met een groep(je) opgeven voor de grootste zoektocht naar zangtalent die ooit in Nederland is gehouden. De uiteindelijke winnaar gaat de studio in om een plaat op te nemen.

In de internationale hitserie, die dit najaar start bij RTL 4, wordt niet alleen bepaald welke persoon of groep het beste zingt, maar vooral wie van hen het meest beschikt over de magische X Factor. De deelnemers worden verdeeld over drie categorieën: solisten van vijftien tot en met 25 jaar; solisten van 26 jaar en ouder en de categorie zangroepen. Alle audities worden beoordeeld door drie vakkundige juryleden. Na de audities krijgt elk van de juryleden een eigen categorie toegewezen. Ieder jurylid kiest vervolgens zelf de beste acts binnen zijn of haar categorie. Ze zetten daarna alles op alles om de kandidaten van hun keuze door de verschillende liveshows heen de allesbeslissende finale in te loodsen en het felbegeerde platencontract binnen te slepen.

Niemand is te oud om mee te doen. De enige voorwaarde is dat deelnemers op 1 september 2006 minimaal vijftien jaar zijn. De groepen mogen zo groot zijn als de deelnemers zelf willen. Van duo tot boyband en van girl group tot koor, iedereen die denkt over de mystieke X Factor te beschikken, is welkom.

Het inschrijfformulier is te vinden op www.xfactor.nl. Iedereen die zich inschrijft, ontvangt een uitnodiging voor een van de audities. Die vinden vanaf september 2006 door het gehele land plaats. Ook bestaat de mogelijkheid een inschrijfformulier aan te vragen. Dat kan door een briefkaart met naam, adres en telefoonnummer te sturen aan X FACTOR, postbus 15666, 1200 LX in Hilversum.

X Factor inschrijving

---

-------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718933 of via jasper.teijsse@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP