Rabo Champions Trophy Women


Spannende uurtjes voor China

China liet ook tegen Nieuw Zeeland zien dat het met de vorm wel goed zit. De ploeg van Kim Chang Back had weinig moeite met de Black Sticks en won met 4-0. Daardoor breekt een spannende middag aan. China moet de uitslagen van Duitsland-Australië en Nederland-Argentinië afwachten of het morgen de finale mag spelen.

China opende tegen Nieuw Zeeland met een razendsnel doelpunt. Nadat Bao Rong Fu keepster Anita Wawatai al eens had getest, sloeg captain Yi Bo Ma in de derde minuut vanuit de eerste strafcorner toe. Ma passeerde de Nieuw Zeelandse goalie met een sleeppush aan haar stickloze kant. Dat de Chinese corner goed draait, bewees Ye Ren vier minuten later. Captain Ma ging deze keer niet voor eigen succes, maar koos voor een variant. De verdediging van Nieuw Zeeland was verrast en bij de eerste paal hoefde Ren de bal alleen maar in het doel te schuiven.

Ontworstelen

Dat China een klasse beter was dan Nieuw Zeeland, is niet zo vreemd. China behoort al jaren tot de wereldtop, terwijl de Black Sticks er maar niet in slagen boven de subtop uit te stijgen. Wat Nieuw Zeeland tekort komt aan kwaliteit, probeert het te compenseren met inzet en dat liet de ploeg van Ian Rutledge ook tegen China zien. Het was aan de werklust van Nieuw Zeeland te danken dat China in de eerste helft niet verder kon uitlopen.

Duel beslist

In de tweede helft had Nieuw Zeeland tijdelijk een speelster meer op het veld staan. De Chinese Li Hua Gao kreeg een gele kaart voor een fysieke overtreding en moest naar de kant. Het numerieke overwicht gaf Nieuw Zeeland wat lucht, maar het leverde geen doelpunt op. Integendeel juist, want het was China dat met tien speelsters op een 3-0 voorsprong kwam. Ye Ren, de maakster van de 2-0, nam ook de derde Chinese treffer en besliste het duel definitief.

Ruimte

Onder leiding van captain Diana Weavers, die haar afscheid heeft aangekondigd, ging Nieuw Zeeland op zoek naar de eretreffer. Gevolg was dat China ruimte bleef houden om de aanval te zoeken en dat leverde een kwartier voor tijd ook de 4-0 op. Deze keer was het Ye Ren die met een fraai schot uit een korte hoekslag keepster Watawai passeerde. (DvdB)