Politieberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 16-07-2006

Nachtelijke bosbrand

DOORN Een surveillerende agent rook zondag rond 02.30 uur een brandlucht ter hoogte van het Doornse gat. Op het moment dat hij deze melding doorgaf aan de meldkamer bleek de brandweer al aanrijdend te zijn. Het blussen van de brand, een bosperceel van 10 bij 10 meter was snel gebeurd. Campinggasten in de buurt, die wakker waren geworden van de bluswerkzaamheden, attendeerden de politie op de aanwezigheid van een man die zich vreemd gedroeg. Hij werd in de buurt aangetroffen. Deze 45-jarige man uit Polen verklaarde dat hij al enkele maanden op reis was en hier door de omgeving aan het wandelen was geweest. De man kon niet gekoppeld worden aan de brand, maar de aanstekers die hij in zijn bezit had, werden afgenomen.

Doorgereden na aanrijding

DOORN Een 71-jarige vrouw uit Doorn is door de politie aangehouden, nadat zij zaterdag rond 18.00 uur op het Plein 1923 was doorgereden na een aanrijding. Volgens de vrouw had de aanrijding niets voorgesteld en was zij daarom weggegaan. De benadeelde en getuigen hadden daar een andere mening over en belden de politie.

Omdat bij de vrouw een alcohollucht werd geroken, volgde in het politiebureau een ademanalyse, waaruit 730 ug/l naar voren kwam. Haar rijbewijs werd daarop ingevorderd.

Verdachten van woninginbraak aangehouden

VEENENDAAL Bij de politie kwam zaterdag rond 23.00 uur de melding van een woninginbraak aan de Westersingel binnen. De bewoonster van een pand trof bij thuiskomst twee mannen in haar woning aan, die direct de benen namen. Door het signalement van het tweetal kon de politie even later in de omgeving twee Amsterdammers (35 en 32 jaar) aanhouden. De spullen die zij bij zich hadden waren reden genoeg om hen in te sluiten voor verder verhoor.

In dezelfde nacht kreeg de politie nog een melding binnen van andere bewoners van de Westersingel dat ook daar eerder die nacht was ingebroken.

Spullen gestolen tijdens vechtpartij
VEENENDAAL Bij de Korenbeurs werden vrijdag rond 21.00 uur surveillerende agenten door een man geattendeerd op een vechtpartij in het centrum. Daar bleek een 16-jarig meisje onenigheid te hebben met anderen. Tijdens de vechtpartij werd haar mobieltje en MP3-speler afgepakt. Aangezien de tegenpartij al weg was, is de politie nu bezig met een onderzoek.