Digitale Gemeente Houten

Baggerdepot leidt tot onrust

zondag 16 juli 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN Je zult maar een buurman hebben die het geen probleem vindt dat er op zijn weiland tienduizend kubieke meter bagger wordt gestort. Daar wordt de buurman beter van die krijgt tenslotte een vergoeding voor het grondgebruik, maar wat voor gevolg heeft dat voor jou zelf? Dat vraagt Jan Mul van de Oud-Wulfseweg zich af, nu de plannen voor baggerstort in een eindfase komen.

Voor ons is die eindfase echter nog lang niet in zicht, zegt Mul strijdlustig. Hij heeft op enkele bomen bij zijn huis pamfletten opgehangen om voorbijgangers te waarschuwen. Veel Houtenaren weten niet wat hen te wachten staat als ze hier over een paar maanden op korte afstand van een baggerdepot langsfietsen. Er zijn best wel andere plekken te bedenken waar die bagger kan worden gestort. Niet hier in dit mooie natuurgebiedje. Bovendien: de bagger komt op vijftig meter van onze woning en daar zitten we echt niet op te wachten. Veel mensen zowel omwonenden als medestanders- hebben hun handtekening al gezet tegen een depot op deze plek. Als we genoeg handtekeningen hebben verzameld, bieden we die aan de gemeente aan. We hopen dat de nieuwe gemeenteraad anders tegen deze plannen aankijkt en baggerstort op deze plek wil verbieden. Nu zeggen ze dat het slib er maar anderhalf jaar ligt, maar het duurt wel tien jaar voor je er niets meer van ziet. Zeker de eerste tijd zullen we ook nog last hebben van stank.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).