Politie Zaanstreek-waterland

nieuwsberichten zondag 16 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 16-07-2006 o Met o.a.: Fietser zwaargewond na aanrijding, brand in woning en auto tegen bus.

Fietsendief betrapt Purmerend, vrijdag 14 juli 2006, 15:58 uur De politie heeft een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Een agent in burger zag de verdachte in de tuin van een wooncomplex aan de Rietsingel een fiets wegnemen. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De fiets is bij de eigenaar terugbezorgd.

Auto tegen bus Zaandam, vrijdag 14 juli 2006, 18:15 uur Op de Vinkenstraat is vrijdagavond een auto tegen een Connexxion bus gereden. De bestuurster van de auto, een 41-jarige vrouw uit Haarlem, botste ter hoogte van de bushalte achterop de bus. De automobiliste is voor controle overgebracht naar het ZMC, maar bleek later geen letsel te hebben opgelopen. Ook haar zoontje, dat bij haar in de auto zat, bleef ongedeerd. De auto werd total-loss afgesleept. De bus liep aan de achterzijde blikschade op; de bestuurder en passagiers kwamen met de schrik vrij.

Rijbewijzen ingevorderd Bij een controle op het Ankersmidsplein in Zaandam heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 43-jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van drankrijden. De blaastest wees uit dat de man bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Omdat hij al eerder wegens hetzelfde feit was aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd en mocht hij met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts. Op de Provincialeweg N247 in Monnickendam werd diezelfde nacht een 28-jarige Volendammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de man bijna drie maal (1,36 promille) zoveel alcohol op te hebben als wettelijk toegestaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Politieagenten zagen zaterdagavond tijdens een surveillance op de Fortuinweg in Zaandijk een auto over de weg slingeren. De bestuurder, een 54-jarige inwoner uit Zaandijk, werd staande gehouden. De man blies op het bureau 1,81 promille, bijna vier keer zoveel als toegestaan. Ook hij mocht direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. Op het Purmerland in Purmerend hield de politie zaterdag rond middernacht een 35-jarige Zaandammer aan wegens het rijden onder invloed. De blaastest wees uit dat de man met bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed achter het stuur zat. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Auto ramt vuilcontainer Zaandam, zaterdag 15 juli 2006, 02:32 uur Op de Wibautstraat, ter hoogte van de kruising met de Morgensterstraat, is een auto met vier inzittenden tegen een vuilcontainer gebotst. Surveillerende agenten zagen de auto vanaf de richting van het Bernhardplein aan komen rijden en met gillende banden de kruising oversteken om vervolgens tegen de container tot stilstand te komen. Na de botsing wilde de bestuurder weer wegrijden, maar de politie wist dit te verhinderen. De bestuurder, een 23-jarige Amsterdammer, werd kort na het ongeval onwel en is bewusteloos per ambulance naar het AMC vervoerd. Twee andere inzittenden, een 26-jarige man uit Zaandam en een 16-jarige vrouw uit Westzaan, zijn voor controle naar het ZMC gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk was er alcohol in het spel en werd er met te hoge snelheid gereden. Vast staat is dat de bestuurder geen gordel droeg en bovendien niet in het bezit was van een rijbewijs.

Fietser zwaargewond na aanrijding Wormerveer, zaterdag 15 juli 2006, 13:19 uur Bij een aanrijding op de Provincialeweg is een 45-jarige vrouw uit Assendelft zwaar gewond geraakt. De vrouw kwam vanuit Krommenie aangefietst en stak onverwacht linksaf de Provincialeweg over richting de Lindenlaan. Daarbij werd zij geschept door een auto die, komende vanuit Krommenie, op de Provincialeweg reed. De vrouw is met ernstig hoofdletsel per traumahelikoper overgebracht naar het VU Medisch Centrum. Het letsel bleek minder erg dan in eerste instantie werd gedacht. De vrouw heeft aan het ongeval een zware hersenschudding en enkele verwondingen aan het gelaat overgehouden. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Assendelft, bleef ongedeerd.

Winkeldief Zaandam, zaterdag 15 juli 2006, 16:01 uur Bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg werd een 46-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden, die met diverse goederen de winkel wilde verlaten zonder te betalen. De verdachte werd voor de eerste keer terzake winkeldiefstal aangehouden. Hij werd na verhoor met een bekeuring heengezonden en kreeg bovendien een winkelverbod voor een jaar.

Twintig boetes tijdens bromfietscontrole Purmerend, zaterdag 15 juli 2006, 14:15 - 17:00 uur Tijdens een bromfietscontrole op de Purmerweg werden zaterdagmiddag twintig brom-/snorfietsers bekeurd. In totaal werden er 52 bromfietsen gecontroleerd. Elf voertuigen bleken te zijn opgevoerd. Vier bestuurders droegen geen helm. Twee hadden geen geldig certificaat en/of verzekeringsplaatje. Een voertuig had een versleten band en een persoon kreeg een boete voor het onveilig vervoeren van een kind.

Ruiten en fiets vernield Zaandam, zondag 16 juli 2006, 07:29 uur Na een melding van bewoners, heeft de politie zondagochtend vroeg op de Brandaris een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens vernieling. De man zou op de tweede en derde etage van de galerijflat diverse ruiten hebben vernield. Ook wordt hij verdacht van vernieling van een fiets, die voor de ingang van de flat stond geparkeerd. De man is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Brand in woning Wormer, zondag 16 juli 2006, 08:15 uur In een woning aan de Knollendammerstraat brak zondagochtend vroeg een kleine brand uit. De twee volwassenen en vier kinderen die op dat moment in de woning aanwezig waren, konden allemaal op tijd het huis verlaten. De brand ontstond in de woonkamer op de benedenverdieping en werd door omwonenden geblust. Het jongste zoontje (8 jaar) zou de brand hebben ontdekt. Hij waarschuwde zijn 9-jarige zusje, die op haar beurt haar vader wakker maakte. De bewoners wisten via het platte dak aan de achterzijde van het huis en via een ladder aan de voorkant te ontkomen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De woonkamer is volledig uitgebrand.