Politie Zeeland


---

Z-2716-2006 Rijbewijs inleveren
Op de Hoekseweg in Hoek werd gisteravond omstreeks 22.22 uur een automobilist betrapt die teveel had gedronken.
De man, een 54-jarige uit de gemeente Terneuzen, reed slingerend in zijn auto over voornoemde weg. Hij onderging een blaastest waaruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man leverde direct zijn rijbewijs in en mag zich binnenkort voor de rechtbank voor zijn gevaarlijke gedrag verantwoorden.

In VLissingen, op de President Rooseveltlaan, werd gisteravond rond 23.15
ook een dronken automobilist van de weg gehaald door de Zeeuwse politie.
De man, een 21-jarige Vlissinger, blies bijna vier keer de toegestane limiet. Op het bureau bleek dat de man helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij was ook al een paar keer eerder voor hetzelfde feit veroordeeld, dus de auto van de man is door de politie in beslag genomen.

Z-2717-2006 Diefstal en vernielingen gepleegd
Op een terrein van een scoutingvereniging in Zeeuws Vlaanderen zijn vannacht twee tenten vernield.
Rond 04.45 uur werd het vandalisme ontdekt. Van de twee tenten werden de doeken doorgesneden en ook werden scheerlijnen kapotgemaakt. Uit een van de tenten werd een rugzak met daarin o.a. een digitale fotocamera weggenomen. Ook werden een vlaggestok en een naambordje afgebroken. Een schadebedrag is niet bekend.

W-2718-2006 Inbreker aangehouden
Rond 05.15 uur vannacht kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er een raam werd ingegooid van een gebouw aan de St. Pieterstraat in Middelburg.
Door de melder werd een duidelijk signalement doorgegeven, waarop de Zeeuwse politie op zoek ging naar de dader. Op de Korte Delft kon de man worden aangehouden. Bij hem werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Op het bureau bleek dat de man veelvuldig in beeld was geweest bij inbraken in andere politieregio's en in de regio Midden- en West Brabant werd de aanhouding van deze man verzocht. Het is waarschijnlijk ten overvloede, maar de man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij nu nog vast zit. Bij controle van het pand bleek dat, achter het raam dat de man had vernield, een flatscreen en een computer stond. Zeer waarschijnlijk heeft de man deze goederen willen meenemen.

W-2719-2006 Auto in de sloot
Omstreeks 07.10 uur vanmorgen heeft zich een verkeersongeval voorgedaan waarbij een auto in de sloot terecht is gekomen.
Een 22-jarige man uit Vlissingen reed over de A58, ter hoogte van de afslag Middelburg. Vermoedleijk door een te hoge snelheid kwam de auto in de linkerberm terecht. Door een stuurcorrectie reed de man met de auto het talud af en kwam in een droge sloot terecht. De man raakte niet gewond, zijn voertuig beschadigde wel flink. Het moest worden weggesleept door een takelbedrijf.

Z-2720-2006 Vernielingen bij tennisvereniging
De afgelopen nacht is bij een tennisvereniging in de gemeente Hulst een ruit ingegooid.
Een schadebedrag is niet bekend. Er is niets weggenomen uit het pand.

---- --