Ingezonden persbericht

Podium voor Racing for Holland op Nürburgring

Tijdens de 1000 km van de Nürburgring is Racing for Holland na een sterke, probleemloze race als derde geëindigd. Tijdens deze tweede Le Mans Series race voor het team maakten Jan Lammers en Alex Yoong met de Dome S101 Hb Judd een stevige opmars vanaf de negende startpositie.

Jan Lammers startte de wedstrijd die werd verreden onder zeer warme en zonnige omstandigheden. Direct na de start wist Lammers al een paar plaatsen te pakken en naarmate de wedstrijd vorderde klom Racing for Holland steeds verder naar voren. Technische problemen bleven uit in een verder zonder echte incidenten verlopen race.
Slechts een keer hoefde de safety car uit te rukken na een crash.

Samen met Alex Yoong, die na anderhalf uur het stuur overnam, wist Jan Lammers de Dome naar de tweede plaats te brengen. Met nog tien minuten te gaan wist Nicolas Minnassian met de Creation Yoong helaas nog te verschalken en de tweede plaats over te nemen. Uiteindelijk bracht Yoong de Dome S101 Hb Judd, nog steeds getooid in voetbalpatroon, als derde over de finish.

Alex Yoong was blij met het podium en was zeer tevreden over de race. "Het is alleen jammer dat ik aan het eind een foutje maakte, ik was te hard aan het pushen. Daardoor kon Creation ons nog voorbij met nog 10 minuten te gaan." aldus Yoong. "Het was echt leuk om hier te rijden en ik ben blij met dit resultaat voor het team"

Jan Lammers was natuurlijk erg blij met deze eerste podiumplaats voor Racing for Holland na lange tijd en haalde nog even de enorme geschiedenis van het circuit en de 1000 km race hier aan. "We zijn erg blij om hier te zijn, natuurlijk erg blij om op het podium te zijn. Wat ook weer opvalt hier is de enorme geschiedenis die dit circuit uitademt, ook wat betreft de 1000 km race. Hopelijk hebben we ook hier weer snel de afgeladen tribunes van vroeger," aldus Lammers. Ik wil Dome, Judd, Dunlop en onze andere technische partners ook weer bedanken voor perfect werk dit weekend. Het is erg lekker om nu na Le Mans, waar we na 12 uur op een derde plaats moesten opgeven, het podium wel weer te kunnen betreden".