Ingezonden persbericht

Ho-Pin Tung PERSBERICHT

Duits Formule-3 kampioenschap op Assen
PECHVOL WEEKEND VOOR HO-PIN TUNG IN ASSEN

2006-07-16

Assen, 16 Juli 2006 - Dit weekend wilde Ho-Pin Tung (23) graag bij zijn thuisrace laten zien waarom hij de leider van het Formule 3 kampioenschap is door te winnen. Problemen in de kwalificatie, een gebroken diffuser en problemen met de koppeling zorgden ervoor dat hij niet verder kwam als een zesde en vijfde plek. Ho-Pin: "Ondanks alle pech dit weekend met de kwalificatie en de koppelingsproblemen in de tweede race ben ik blij dat ik nog steeds leider in het kampioenschap ben, wat het belangrijkste is".

KWALIFICATIE
In de eerste kwalificatiesessie zijn de twee snelste ronden van Ho-Pin door de wedstrijdleiding afgenomen wegens het verbeteren van zijn snelste rondetijd tijdens een gele vlag situatie waardoor hij uiteindelijk de sessie als 14e afsluit. Tijdens de 2e kwalificatie gingen de meeste rijders om geen risico te lopen ook last te hebben van gele vlaggen vroeg naar buiten. De Brit Joey Foster behaalde in beide kwalificaties de pole position en Ho-Pin wist zich in de laatste seconden nog te verbeteren naar de tweede positie.

HO-PIN: "Mijn twee snelste tijden werden me afgenomen door de wedstrijdleiding op een manier waar ik het niet mee eens ben maar waardoor ik wel op een teleurstellende startplek voor de eerste race zal staan. In de tweede kwalificatie zette ik al vroeg een tijd neer om daarna full attack te gaan. In de allerlaatste minuut behaalde ik nog de tweede startplek".

RACE-1
Onder een stralend zonnetje in Assen viel Ho-Pin vanaf startpostie 14 nog een paar plekken terug en maakte ook nog een spin mee. Na een chaotische eerste ronde kon de inhaalrace starten. Spectaculair wist Ho-Pin vanaf de 19e positie de één na de ander voorbij te steken om uiteindelijk als zesde over de finish te gaan. Voor wie nu nog van mening is dat inhalen met een Formule 3 auto bijna niet te doen is had vandaag het optreden van Ho-Pin moeten aanschouwen. De debutant Johnny Cecotto wist zijn eerste Formule 3 race te winnen met Joey Foster die problemen met zijn banden had op de vierde plek.

HO-PIN: "Ik had een slechte start en maakte in de eerste ronde nog een spin mee omdat ik een andere rijder moest ontwijken. Bij die spin was mijn diffuser gebroken wat zijn effect had op de wegligging. Het leek wel oorlog die eerste ronde, startend vanaf het middenveld, overal mensen die elkaar aantikten en overal stofwolken maar na een hoop inhalen toch een zesde positie".

RACE-2
Vanaf de eerste startrij had Ho-Pin Tung vanwege een probleem met de koppeling geen goede start. Aan het begin van de race was hij goed op snelheid maar begon langzaam terrein te verliezen door de koppelings problemen en uiteindelijk gaat hij als vijfde over de streep achter de winnaar Harald Schlegelmilch terwijl de Brit Joey Foster uitgevallen is met een lekke band. Ondanks het pechvolle weekend is de leiding van het kampioenschap nog steeds in handen van de Chinees-Nederlandse coureur.

HO-PIN: "I had problemen met mijn koppeling bij de start en maakte daardoor een slecht start. Het probleem met mijn koppeling werd gedurende de race steeds groter, de race had geen halve ronde langer moeten duren want dan was ik uitgevallen. Ik heb geluk dat ik nog als vijfde kon eindigen en daardoor nog wat punten kan pakken en zodoende de leiding in het kampioenschap kan behouden".

----------
Noot voor de redactie,