Politie Zeeland


---

Z-2723-2006 Diefstal uit tuin
Meestal worden ze geruimd door de politie, maar dit keer werd een "softdrugsprobleem" in Sluiskil door een onbekende opgelost.
Een inwoner van de Spoorstraat in deze plaats kwam namelijk vanmiddag aangifte doen van de diefstal van een drietal hennepplanten uit zijn eigen tuin. Tussen 20.00 uur gisteravond en 08.00 uur vanmorgen werden de planten, inclusief plantenbakken, uit zijn tuin geroofd. Een schadebedrag is niet bekend.

O-2724-2006 Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Albert Plesmanweg in Goes is gisteren tussen 13.00 en 20.45 uur ingebroken.
Er werd een ruit van het pand ingegooid en zo is/zijn de dader(s) naar binnen gekomen. Uit het bedrijf werden twee mini-bikes weggenomen ter waarde van ongeveer 1000 euro. Ook werd bij de inbraak een electronische step beschadigd. Een exact schadebedrag is nog niet bekend.

Z-2725-2006 Inbreker overlopen in Terneuzens bedrijf
Tussen 15.10 en 15.15 uur vanmiddag kreeg de eigenaar van een bedrijf aan de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen een alarmmelding van zijn alarmcentrale.
Hij spoedde zich naar zijn bedrijf en was nog net op tijd om een inbreker te zien wegrennen door een gat dat hij in een ruit gemaakt had. De inbreker heeft vermoedelijk geen tijd gehad om iets mee te nemen. Hij liet alleen de braakschade achter.

Z-2726-2006 Auto gestolen
Op een parkeerplaats aan De Blokken in Terneuzen werd afgelopen donderdag een personenauto geparkeerd en afgesloten achtergelaten door zijn eigenaar.
Toen deze vanmiddag rond 17.15 uur weer terugkwam bij zijn auto bleek deze te zijn weggenomen. De auto betreft een blauwe Ford Escort met kenteken LL-VP-68. Ook werden het afgelopen weekend aan verschillende auto's vernielingen aangebracht. (Een precies aantal is niet bekend.) Een auto-eigenaar heeft nog aangifte gedaan van vernieling, het portier van zijn auto is naar buiten opengebogen. Ook stond het stuur van zijn auto scheef, hij kon niet meer met zijn auto rijden. Een schadebedrag is niet bekend.

O-2727-2006 Lange file op A58
Omstreeks 18.00 uur werd gemeld dat er een file stond op de A58.
De file begon bij Goes (hm-paal 152.0) en liep door tot knooppunt Markiezaat (hm-paal 120.0). Oorzaak was vermoedelijk het strandverkeer dat huiswaarts keerde in combinatie met wegwerkzaamheden. Omstreeks 22.00 uur was de file al iets ingekort. Op dit tijdstip had hij nog een lengte van 18 kilometer. (Loopt nu vanaf de Vlaketunnel tot aan voornoemd knooppunt.)


---- --