Gemeente Geldermalsen

Persbericht RBT: Toerisme Rivierenland met ruim 54% gestegen

Rivierenland, 13 juli 2006 Het aantal korte en lange overnachtingen in Rivierenland is in 2005 ten opzichte van 2004 fors gestegen (54,3%). Dit staat in het NRIT Trendrapport Toerisme, Recreatie en Vrije Tijd 2005/2006 dat door het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme (NRIT) is samengesteld. Afgezet tegen de landelijk gemiddelde uitgaven per dag betekent dit een omzet van 20,3 miljoen in 2005 voor alleen al het verblijftoerisme in Rivierenland. Bijna 8 miljoen extra ten opzicht van 2004.

Forse winst korte vakanties
Ondanks de minder voorspoedige landelijke ontwikkeling, is Rivierenland één van de weinige toeristische regios waar zich een positieve ontwikkeling heeft voorgedaan. Ook in Gelderland kende alleen Rivierenland een toename van het aantal overnachtingen. Zowel op het gebied van korte als lange vakanties is een forse winst geboekt.

Dubbel en dwars terugverdiend
Richard de Bruin, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is verheugd over de cijfers. Het is een bevestiging dat we met zn allen goed bezig zijn op het gebied van toerisme in Rivierenland. De investeringen van gemeenten en ondernemers worden dubbel en dwars terugverdiend. De Bruin geeft aan dat er op het gebied van toerisme en recreatie nog heel veel te winnen valt in Rivierenland. Zulke cijfers bieden alle vertouwen voor de toekomst.