Politie Drenthe

maandagmorgen

Assen, 17-07-2006

Inzittenden gewond bij botsing

EMMEN - Twee inzittenden van een personenauto van zijn zondagavond met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De 19 jarige bestuurster uit Nieuw Schoonebeek verloor op de Oosterveldsestraat in Emmen de controle over haarauto toen ze het raam aan de bestuurderskant opendraaide om een van de inzittende de gelegenheid te geven iets uit het raam te gooien. Ze raakt links in de berm en bij het corrigeren schoot ze de weg over en botste aan de rechterkant van de weg op een boom. De bestuurster kwam met de schrik vrij. 06161969.

Fietser geschept door auto

ZUIDLAREN - Een35 jarige fietser uit Tynaarlo is zondagmiddag met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Hij liep de verwonding op toen hij bij het oversteken van de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren werd geschept door een auto, bestuurd door een 49 jarige man uit Sappemeer. De man uit Tynaarlo moest in verband met werkzaamheden aan het fietspad de weg oversteken en zag daarbij de auto van de man uit Zapper over het hoofd. 06161888.

Politie onderzoekt diefstal diesel

SCHOONOORD - De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van diesel uit de tanks van 25 vrachtauto's van een transportbedrijf in Schoonoord. Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde zo'n 15.000 liter diesel gestolen uit de trucs die op het terrein van het bedrijf geparkeerd stonden. De eerste melding kwam van een chauffeur die maandagmorgen om 04.00 uur wilde vertrekken. Onderzoek wees al gauw uit dat niet alleen zijn tank was leeggezogen maar dat van alle vrachtauto's de tanks leeg waren. 06162002.

Politie zoekt getuigen diefstal gereedschap

DROUWEN - Bij inbraken op een bouwplaats aan de N34 in Drouwen (Steenhopenweg) hebben de daders het afgelopen weekeinde een tot nu toe onbekende hoeveelheid gereedschap buitgemaakt. Volgens de aangever zoveel, dat de dieven de werktuigen wel met een vrachtauto vervoerd moeten hebben. De politie komt graag in contact met mensen die over informatie beschikken die kan bijdragen aan de oplossing van dit misdrijf Het tel.nr. is 0900-8844. 06162013.

Gestolen oplegger uitgebrand

HOOGEVEEN - Surveillerende agenten stuitten zondag tegen middernacht op een brandende oplegger die midden op de Stuifzandseweg in Hoogeveen stond. Nadat de brandweer de brand had geblust bleek dat de lading had bestaan uit Hondenbrokken en gazonmest. Pogingen om via het kenteken van de oplegger in contact te komen met de eigenaar hadden geen succes. Later in de nacht kwam aan het licht dat de oplegger vermoedelijk zou zijn gestolen van een afgesloten terrein aan de Techniekweg in Hoogezand. 06161982.

Politie houdt vernieler aan

MEPPEL - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Hoofdstraat in Meppel een 20 jarige inwoner uit die plaats aan gehouden en na voorgeleiding ingesloten op verdenking van vernieling van een winkelruit bij een kledingzaak aan het Kerkplein in Meppel. De politie kon de man aanhouden op aanwijzing van een getuige. De man ontkent dat hij een winkelruit heeft vernield. 06161998.

Bert Visser (0592 - 361280) is voor informatie over deze berichten bereikbaar tot maandagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Bert Peters het perspiket over tot dinsdagmorgen 08.00 uur. Hij is op hetzelfde tel.nr. bereikbaar.