Politie Limburg-Noord

Bron besmetting Swalmens reisgezelschap nader onderzocht
Datum: 17-07-2006
Tijd bericht: 15:23
Plaats: Swalmen
Op dit moment wordt in Duitsland gezocht naar de bron van de besmetting, die gisteren een groot aantal leden van een Swalmens reisgezelschap velde. De Duitse gezondheidsdienst heeft alle voedsel kunnen traceren en is op dit moment bezig het eten te onderzoeken op mogelijke bacteriën. Het is dus nog niet duidelijk welke voeding de besmetting heeft veroorzaakt en om welke soort besmetting het gaat. Het voedsel dat het gezelschap tot zich heeft genomen is afkomstig van een plaatselijk cateringbedrijf in Duitsland.

Van de 19 personen, die gisteren zijn achtergebleven in vier regionale ziekenhuizen in Duitsland, keren er in ieder geval 18 vandaag huiswaarts. Van één persoon is dat nog niet helemaal zeker. Er is een arts van de SOS-hulpdienst ter plekke, die de personen heeft onderzocht op de mogelijkheid de terugreis per bus te kunnen voortzetten. Het ligt in de verwachting dat de bus dinsdagochtend in Swalmen arriveert.

Het reisgezelschap was op een internationaal evenement te gast. Er waren ook gezelschappen uit Duitsland, Frankrijk en Italië aanwezig. De Duitse autoriteiten hebben (nog) geen melding over mogelijke ziektegevallen van deze groepen ontvangen.