Politie Hollands Midden

Datum: 17 juli 2006

Katwijk Aanhoudingen na diefstal fietsen

De politie heeft in de vroege ochtend van maandag 17 juli twee mannen van 29 en 43 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van twee fietsen. Agenten zagen de mannen rijden over de Ir. Tjalmaweg met op een Twinnyload een dames en een herenfiets. Het tijdstip en een karton op de Twinnyload met het kentekennummer van de auto was reden om een controle uit te voeren. De twee mannen, afkomstig uit Slovenië, in de auto bleken niet in het bezit te zijn van een verblijfsvergunning. Tevens kwam naar voren dat de fietsen van diefstal afkomstig waren. De mannen werden na aanhouding en verhoor overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Volgens de mannen was de auto geleend.

Noordwijkerhout/ Katwijk Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 15 en zondag 16 juli snelheidscontroles gehouden op de N206. Op deze provinciale weg geldt afwisselend een snelheid van 80 en 100 km/uur (aangegeven met bord 'autoweg'). Zaterdag controleerde het RVHT bij Katwijk waar een snelheid van 100 km/uur geldt. Bijna 90% hield zich aan de snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 156 km/uur. Zondag stond het team bij Noordwijkerhout waar maximaal 80 km/uur gereden mag worden. Hier reed ongeveer 87% niet sneller dan de geldende maximumsnelheid. De hoogstgemeten snelheid was 128 km/uur.

Alphen a/d Rijn/Boskoop Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 14 juli een alcoholcontrole gehouden in Alphen aan den Rijn op de Zegerbaan, Oudshoornseweg en Lijsterlaan en in Boskoop op Den Ham. In totaal hebben 425 mensen een blaastest afgelegd; geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Ook heeft het RVHT met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Zegerbaan. Met de lasergun worden voornamelijk de hogere snelheidsovertredingen ertussenuit gepikt, snelheidsovertreders worden staande gehouden en krijgen direct een bekeuring aangezegd. De hoogstgemeten snelheid was 112 km/uur waar maximaal 80 km/uur gereden mag worden.

Alphen aan den Rijn Vernielingen en baldadigheid

De politie heeft zondag 16 juli vier mannen van tussen de 18 en 23 jaar gehoord op verdenking van het plegen van vernielingen en baldadigheid. Twee van hen werden 's nachts aangehouden. De politie kreeg omstreeks 03.00 uur een melding over vernielingen aan straatmeubilair in de omgeving van de Vliestroom. Een politiebiker heeft in de omgeving uitgekeken naar de verdachten. Een van hen werd nabij de Marsdiep aangehouden nadat hij eerst was weggerend en een stopteken had genegeerd. De tweede verdachte werd korte tijd later in de omgeving aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de vernielingen is niet gebleken uit de verhoren. De twee andere verdachten werden later in de middag gehoord over de vernielingen. Bij een bushokje aan de Vliestroom werd een prullenbak zonder binnenbak aangetroffen. De binnenbak werd in een vijver achter de bushalte teruggevonden. Daarnaast werden twee omleidingverkeersborden vernield. Een was uit de grond getrokken en de ander was omgedraaid. Een van de verdachte heeft bekend ook een 'te koopbordje' uit een tuin bij de Haringvliet te hebben weggenomen en in een andere tuin te hebben neergezet. Dit herhaalde ze ook bij een andere woning in de buurt. Hetzelfde deden ze met een tuinsetje. Deze had hij samen met een ander persoon uit een tuin van een woning aan de Grevelingen gehaald en vervolgens ergens anders neergezet. Bovendien zou de Hagenaar aan straatnamenbordjes hebben getrokken, echter het is niet gelukt deze uit de grond te krijgen.

Bergambacht Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 14 juli een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg bij Bergambacht. Hier mag je maximaal 80 km/uur rijden. Ongeveer 97% hield zich aan deze snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 124 km/uur.

Bodegraven Hennepkwekerijen op zolderverdiepingen De politie heeft op donderdag 13 juli twee hennepkwekerijen in Bodegraven opgerold. Naar aanleiding van tips stelde de politie een onderzoek in die leidde naar een kwekerij aan de Reigeroord en aan de Wilgenoord. In beide gevallen troffen de agenten de kwekerij aan op de zolderverdieping. In de flatwoning van de Reigeroord werden 350 plantjes aangetroffen. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. In een rijtjeswoning aan de Wilgenoord werden op de zolderverdieping ongeveer 300 plantjes gevonden. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vernietigen van hennepplantjes heeft bij de ontmantelingen samengewerkt met de politie.

Gouda Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft zondagnacht, 16 juli, twee Gouwenaren van 17 jaar aangehouden. De verdachten, fietsers, kregen het op de Bloemendaalsweg aan de stok met vier plaatsgenoten. Een van de verdachte zou ter hoogte van de tunnels tegen de fiets van één van de vier hebben getrapt. Nadat deze persoon begon te schelden kregen twee van hen schoppen van de twee verdachten. Een derde persoon, een 20 jarige Gouwenaar, werd een aantal keren in het gezicht geslagen. Vervolgens werd de fiets van één van de vier op slot gedaan, en werd het sleuteltje meegenomen. De verdachten fietsten hierna weg. Hierop werd de politie gebeld. De verdachten werden op de Reewal in Reeuwijk aangehouden.

Lekkerkerk Luchtdrukgeweer in beslag genomen De politie heeft op zondag 16 juli een 21 jarige Lekkerkerker aangehouden wegens het bedreigen van kinderen met een luchtdrukgeweer. Een 9 jarige jongen uit Lekkerkerk deed aangifte nadat hij op zaterdag 15 juli, rond 21.30 uur bedreigd was. Hij was met een vriendje aan het spelen op de Wilhelminastraat toen hij door de Lekkerkerker gesommeerd werd om weg te gaan. De Lekkerkerker nam, om zijn woorden kracht bij te zetten, een luchtdrukgeweer in de handen en schoot daarmee een aantal keren in de lucht. De jongens zijn toen weggerend en de 9 jarige vertelde het tegen zijn ouders die er direct mee naar de politie zijn gegaan. De politie ging langs het huis van de Lekkerkerker en hield hem aan. De Lekkerkerker gaf direct toe dat hij gedreigd had, maar wilde alleen maar dat de kinderen weg zouden gaan omdat zij voor overlast zorgden. Het geweer werd in beslag genomen. Tegen de Lekkerkerker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lekkerkerk Tweede bekeuring van 35 euro De politie heeft op donderdag 13 juli voor de tweede keer een boete uitgedeeld aan een 17 jarige Lekkerkerker. De jongen werd door een agent gezien toen hij met een te hoge snelheid door de 30 km/u zone op de Kerkweg reed. De agent volgde hem naar zijn huis waar hij staande gehouden werd. De bromfiets werd op de rollerbank gezet om de snelheid te testen. Hieruit bleek dat de bromfiets te hard kon, dit leverde hem een bekeuring van 35 euro op. Eerder was hij al eens aangehouden voor hetzelfde feit en ook toen kreeg hij een bekeuring.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhoudingen na vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen twee groepen uitgaansjongeren in de nacht van zondag 16 juli. De groepen kregen onderweg van Zevenhuizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel ruzie met elkaar. Op de rotonde op de 1e Tochtweg vielen er klappen. Een 21 jarige man en een 18 jarige vrouw uit Nieuwerkerk hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft twee jongens van 15 en 17 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Reeuwijk Controles Reeuwijkseplassen

De laatste weken is er tijdens het mooie zomerweer extra toezicht gehouden door de politie op en rond de Reeuwijkseplassen. Veel recreanten houden zich aan de spelregels doch enkelen niet. Dit heeft geresulteerd in een fors aantal bekeuringen voor foutief parkeren met auto's (14), voor te hard varen op het water (9) en geen geldige vergunningssticker (3). De hoogste bekeuring ging naar een bestuurder van een snelle motorboot die tevens geen vaarbewijs kon tonen. Hij moest zijn pleziertochtje bekopen met een bekeuring van E 410,00. Ook de komende tijd houdt de politie een extra oogje in het zeil op en rond het water van de Reeuwijkseplassen.

Schoonhoven Hennepkwekerij in woning De politie heeft in een woning aan de Lopikerstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Middels politie-informatie kwam de politie de hennepkwekerij op het spoor. Op vrijdag 14 juli gingen agenten het pand binnen en troffen in een kamer 67 planten en 4 kg henneptoppen aan. De eigenaar van de kwekerij, een 36 jarige man uit Schoonhoven, is aangehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In het proces-verbaal komt ook te staan dat de stroom illegaal afgetapt werd.

Stolwijk Getuigen gezocht van vernielingen De politie is op de zoek naar de daders van een aantal vernielingen die gepleegd zijn in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli. In de tuinen van diverse bewoners aan de Korenbloemstraat waren vernielingen verricht. Bouwafval lag in de tuinen, borden van makelaars waren uit de grond genomen en in een andere tuin gegooid, bloempotten waren omgegooid, een sierhek was compleet vernield, schuttingen waren kapot gemaakt en een ruitenwisser is van een geparkeerde auto afgetrokken. De politie vraagt getuigen, of personen die iets weten met betrekking tot de vernielingen, contact op te nemen met het team van Schoonhoven via 0900-8844.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326