Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 18 juli

Fryslân, 18-07-2006 o Politieberichten van maandag 17 juli 07.00 uur t/m dinsdag 18 juli 07.00 uur.

Heerenveen: fietser gewond
De politie heeft maandagavond op het Gooiland het ambulancepersoneel geassisteerd die eerste hulp verleende aan een 34-jarige fietser Heerenveen. De man die onder invloed van alcohol verkeerde viel van zijn fiets en kwam met zijn hoofd op de stoep terecht. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Franeker: man gewond na val
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij een ongeval bij een woning op de Gaffelaar. De 56-jarige bewoner was een stellage gevallen die hij had gemaakt om de kozijnen op de eerste verdieping te kunnen verven. De man is met vermoedelijk rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Workum: snorfietser gewond bij een eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij een ongeval op de Sunderseleane. Een 32-jarige snorfietser uit Workum kwam ten val nadat hij vermoedelijk met een te hoge snelheid over een drempel was gereden. De man werd met diverse schaafwonden en kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Lemmer: twee voetgangers gewond bij aanrijding
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Flevostraat. Een 22-jarige automobilist uit Lemmer zag te laat dat een 44-jarige vrouw en haar zoontje (leeftijd onbekend) uit Den Bosch de Flevostraat wilde oversteken. De vrouw kwam als gevolg van de aanrijding ten val. Haar zoontje schrok hier zo van dat hij hard wegliep. Op de stoep struikelde hij en kwam eveneens ten val. Zowel de vrouw als haar zoontje zijn met hoofd- en borstletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft maandagavond een hennepkwekerij in een woning aan de Vijverstraat opgerold. In de berging van de woning was een kleine brand ontstaan. Toen de brandweer de deur van de berging openbrak om de brand te blussen troffen ze daar een aggregaat aan. Volgens de 38-jarige bewoner was het aggregaat bestemd voor de stroomvoorziening van zijn hennepkwekerij. In de woning troffen agenten een kwekerij aan met ongeveer 65 planten. De apparatuur en de hennepplanten zijn in beslaggenomen en vernietigd. De 38-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal.

Joure: brand in papiercontainer
De politie heeft dinsdagochtend vroeg geassisteerd bij een brand in een papiercontainer op de Koningin Julianalaan. Door onbekende oorzaak had het papier in de container vlam gevat. De brandweer heeft de brand geblust. De container met oud papier kan als verloren worden beschouwd.

Leeuwarden: inbraak in school
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Antillenweg. Dinsdagochtend vroeg kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in de school. De politie was snel ter plaatse. Met behulp van een politiehond werd gelijk de omgeving afgezocht. In de bossages bij de school vond de hond twee tft-beeldschermen en een schakelkastje. Helaas werd(en) de inbreker(s) niet meer aangetroffen. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Munnekezijl: stoffelijk overschot van man aangetroffen
Maandag rond 19.00 uur heeft de politie langs de Olde Borchweg het stoffelijk overschot aangetroffen van een 60-jarige inwoner van Houtigehage. De man werd sinds zondagmiddag vermist. Hij verliet die middag zijn huis en is per motor vertrokken om een stuk te gaan toeren. Omdat hij s avonds niet terugkeerde werd de politie geïnformeerd. Zowel door de politie als mede door collegas, buren, vrienden en familie is de gehele maandag gezocht. De politie maakte onder andere gebruik van een helikopter. Uiteindelijk is de man op tien meter afstand van zijn motor gevonden door een collega. Het slachtoffer bleek reeds te zijn overleden. De man is vermoedelijk uit de richting van Munnekezijl gekomen en reed in de richting van Warfstermolen. Op de Olde Borchweg raakte hij naast de weg en kwam in de naast gelegen greppel terecht. Zowel de technische recherche als bureau verkeersongevalanalyse van de Friese politie stellen een onderzoek in.