1e Persbericht van dinsdag 18 juli 2006

Eindhoven, 18-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt mannen aan voor mishandeling

Maandagavond rond 22.50 uur heeft de politie, in hun woning in Woensel Noord, drie mannen van 26, 29 en 36 jaar uit Eindhoven aangehouden. Agenten kwamen bij het pand en zagen de 26-jarige man buiten staan. Hij zat onder het bloed en vertelde dat hij tegen zijn hoofd was geschopt door de mensen die binnen zaten. Hierop zijn de agenten de woning ingegaan en hebben de 29 en 36 jarige verdachten, die ook beiden onder het bloed zaten, aangehouden. Een getuige verklaarde dat de man die buiten stond voor de verwondingen bij de anderen had gezorgd. Hierop is hij ook aangehouden. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief valt door de mand

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie omstreeks 02.15 uur op de Vestdijk een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor fietsendiefstal. De verdachte, die de fiets drie minuten daarvoor gestolen had aan de Neckerspoelzijde, bood de fiets te koop aan. Helaas, voor de verdachte, waren de mannen waaraan hij de fiets wilde verkopen, twee agenten gekleed in burgerkleding. Zij hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau. De man is ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling

Maandagavond rond 21.10 uur heeft de politie op de Markt een 22-jarige man uit Uden aangehouden voor mishandeling. Eerder die avond liep de man op een 27-jarige vrouw af die op een muurtje zat op het Stadhuisplein. Hij aaide haar over haar rug. Toen zij aangaf dat zij dat niet wilde, werd de man kwaad en begon te schelden. De vrouw fietste weg naar de markt. In een fast-food restaurant kwam zij de man weer tegen. Na een woordenwisseling heeft de verdachte de vrouw geschopt en geslagen. Zij belde de politie die de man mee heeft genomen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor diefstal

Dinsdagochtend omstreeks 06.40 uur is in de Tongelresestraat een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man duwde een grote goederenkar met een flinke lading oude grondkabel. Hij verklaarde dat hij hiervoor toestemming had gekregen en de kar geleend had. De verdachte kon niet melden van wie. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Inbraak in supermarkt

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 02.00 uur in een supermarkt in Winkelcentrum Woensel ingebroken. De schuifdeuren werden opengebroken waardoor men binnen kon. Er is onder meer een laptop en een digitale camera weggenomen.

Helmond: Politie houdt vrouw twee keer aan

Maandag omstreeks 17.55 uur heeft de politie op het politiebureau een 41-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw kwam naar het politiebureau omdat haar 19-jarige zoon even daarvoor aangehouden was voor het in het bezit hebben van softdrugs. De Helmondse beval agenten haar zoon vrij te laten. Toen zij dat niet deden, schold zij een agent meerdere keren uit, waarop zij werd aangehouden. Om 19.30 uur werd zij weer in vrijheid gesteld. Haar zoon, die inmiddels ook in vrijheid was gesteld, kwam terug richting politiebureau om geld op te halen, wat tijdens zijn aanhouding apart gelegd was. De politie liet hem binnen. De moeder wilde ook naar binnen, maar werd geweigerd omdat zij de agent eerder op de avond had beledigd. Hierop schopte zij de agent, waardoor zij opnieuw werd aangehouden. Ze is in verzekering gesteld.

Helmond: Politie houdt stomdronken man aan voor rijden onder invloed

De politie heeft maandagavond rond 22.25 in de Wesselmanlaan een 30-jarige man uit Helmond aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder reed rond 20.30 uur in de Hoofdstraat met zijn bromfiets tegen een verkeersbord. Het ambulancepersoneel en de politie legden de man in de ambulance, waarbij agenten een sterke alcohol lucht roken. Toen de Helmonder na controle het ziekenhuis wilde verlaten, is de man door de politie staande gehouden. Hij moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat de man een alcoholpromillage van ruim 3,0 had. Het rijbewijs van de Helmonder was bij een eerder incident dit jaar ingenomen. De man kan rekenen op een grote boete.

Helmond: 37 bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft maandagavond tussen 19.55 uur en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Aarle Rixtelseweg. Hierbij zijn 311 voertuigen gecontroleerd, waarvan 37 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Son: Inbraak in supermarkt

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 03.00 uur in een supermarkt in de Bontstraat ingebroken. De toegangsdeur werd opengebroken. Binnen in het pand werd een kooi opengebroken van waaruit een notebook is ontvreemd.