Gemeente Lingewaard


Wethouder Joke van Roosmalen op tournee
Foto Joke van Roosmalen en wijkplafformleden op de fiets Wethouder Joke van Roosmalen ten voeten uit: op straat in gesprek met platformleden.

Een persoonlijke ontmoeting met een fietstocht door de wijken en kernen. Zo wil wethouder Joke van Roosmalen de veertien wijkplatforms in Lingewaard leren kennen. Maandag 10 juli 2006 mochten de vrijwilligers van Platform Gendt het spits afbijten.

Verschillende projecten kwamen ter sprake die mede door Platform Gendt tot stand zijn gekomen. Wethouder Van Roosmalen zei dat het college veel waarde hecht aan een goede samenwerking met de wijkplatforms. Via de wijkplatforms kunnen bewoners nog beter invloed krijgen op hun eigen leefomgeving. Bewoners adviseren over welke veiligheidsproblemen in hun wijk het eerste aangepakt zouden worden.

,,Ik heb het bezoek als zeer waardevol ervaren. Zeker de fietstocht. Zo ben je in staat om met eigen ogen te zien waar een platform mee bezig is. Wat me tijdens de kennismaking heeft geboeid is de betrokkenheid van de platformleden. Betrokken bij de leefbaarheid van hún woonomgeving'', zo vertelt een enthousiaste wethouder Van Roosmalen.

Wegens de vakantieperiode zijn de bezoeken even uitgesteld. In september stapt Joke van Roosmalen weer op de fiets om haar tournee langs de Lingewaardse platforms voort te zetten.

Bericht geplaatst op 17 juli 2006