Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (18/7)

TILBURG, 18 juli 2006

Veelpleger opgepakt na stelen karaoke apparaat

TILBURG: Een 51-jarige veelpleger is maandagmiddag in een discount supermarkt aan het Wilhelminapark betrapt op winkeldiefstal. De draaideurcrimineel had een karaoke apparaat ter waarde van 50 euro meegenomen zonder deze af te rekenen. Hij was overigens niet van plan om zelf een zangcarrière te starten. Hij wilde het apparaat verkopen omdat hij geld nodig had vanwege het uitblijven van de uitkering. De verdachte is, conform de afspraken die met het Openbaar Ministerie over veelplegers gemaakt zijn, in verzekering gesteld.

Gestolen bromfiets aangetroffen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur op de Marengostraat een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal en / of heling van een bromfiets. De politie is nog op zoek naar zijn mededader. Agenten zagen gisteravond twee jongens lopen over de Goirkestraat. Een van de knapen liep met een bromfiets aan de hand. De agenten wilden het tweetal controleren. Bij het keren van de politieauto, ging de knaap die de bromfiets vasthad, er snel op zijn voertuig vandoor. Op zijn vlucht raakte hij een autospiegel in de Kasteeldreef en een bloembak. Hij liet de tweewieler achter in de Marengostraat en nam de benen. De politie kon deze knul niet meer achterhalen. Zijn maat werd wel opgepakt. De bromfiets is vermoedelijk gestolen. Het framenummer was weggeslepen. Tevens was het voertuig niet voorzien van een kenteken danwel een verzekeringsplaatje. De aangehouden jongen is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op rijksweg A65 een 29-jarige man uit Goirle aangehouden die zijn auto onder invloed van alcohol bestuurde. De man blies 315 ugl, wat overeenkomt met 0,7 promille. De verdachte verklaarde zelf dat hij 7 tot 8 gazen bier gedronken had. Een 23-jarige Tilburger werd vrijwel gelijktijdig betrapt op hetzelfde delict op de Oude Rielsebaan. Deze automobilist blies 285 ugl ( 0,65 promille). Ook hij schatte zijn alcoholgebruik op acht glazen bier. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dader gewond bij woninginbraak

TILBURG: Maandagavond is er tussen 19.45 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Ringbaan Noord. De dief heeft een ruit van de voordeur ingeslagen en is via de ontstane opening naar binnen geklommen. Hierbij is de inbreker kennelijk gewond geraakt. Op diverse plaatsen in het huis werden bloedspatten aangetroffen. Uit de woning is onder meer een TOM TOM navigatiesysteem, een herenhorloge merk Breill en twee DVD-spelers gestolen. Er is ter plaatse een onderzoek ingesteld waarbij enkele sporen zijn vastgelegd. Van de gedupeerde eigenaar is een aangifte opgenomen. Een buurtbewoner heeft omstreeks 21.30 uur glasgerinkel gehoord.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

TILBURG: Er is maandagavond ingebroken in een bedrijfspand aan de Kapitein Hatterastraat. De inbraak moet hebben plaats gevonden tussen 17.30 en 21.40 uur. De dieven hebben spijlen van het hekwerk open gebogen en zijn het terrein opgegaan. Vervolgens is een raam ingeslagen. Diverse kantoorruimtes zijn doorzocht. Uit een lade van een bureau is een geldbedrag uit een kistje ontvreemd. Ook is de kluis geforceerd, hieruit is een bedrag van enkele duizenden euros gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze inbraak.

Wijkagenten Wandelbos stoppen met spreekuur in buurthuis Kievitslaer

TILBURG: De wijkagenten van het team Tilburg West die belast zijn met het Wandelbos stoppen met het wekelijkse spreekuur dat zij elke week vanaf 4 april 2006 in het wijkgebouw Kietvitslaer aan de Reinevaarstraat 55 hielden. Er was weinig animo voor de contactmogelijkheid.

Elke dinsdag was er minimaal één wijkagent, tussen 14.00 en 15.00 uur aanwezig in het buurtcentrum. Het ging om een proef. De afgelopen maanden is er weinig gebruik gemaakt van het spreekuur. Voorafgaande aan de pilot was door middel van artikelen in krant en huis-aan-huisbladen er voldoende ruchtbaarheid aangegeven. De wijkagenten van het gebied Wandelbos wilden met het initiatief de buurtbewoners makkelijker bereiken en de drempel om een politieman of
-vrouw aan te spreken verlagen. De wijkagenten van Wandelbos zijn op het het team Tilburg West, bereikbaar via 0900-8844.

Wijkagent in gesprek met ouders drinkende minderjarigen

TILBURG: Een van de wijkagenten van het team Wilhelminapark (R. Peters) trof de nacht van zaterdag op zondag rond 00.15 uur drie 16-jarige jongens aan in het Park de Horion. De knapen aten een pizza en dronken daarbij een fles rum (37½ %) bij die zij eerder die dag gekocht hadden. Een van de ouders kwam tijdens het gesprek ter plaatse die er geen enkel probleem in zag dat haar zoon sterke drank gebruikte. Ze vond het alleen vervelend dat het op straat gebeurde. De wijkagent gaat ook de andere betrokken ouders informeren. De politie is alert op overmatig alcoholgebruik door jongeren omdat dit vaak leidt tot agressief gedrag dat regelmatig uitmondt in vechtpartijen en vernielingen.

Auteur: Willem van Hooijdonk