Datum: 18 juli 2006

Alphen aan den Rijn Politie houdt toezicht op waterverkeer Zegerplas

In de zomermaanden is de Zegerplas een recreatiegebied waar jong en oud inspanning en ontspanning zoekt. Kinderen spelen op de speelweide en zwemmen in het water. Er wordt gesurft, geskied op het water en gevist maar er wordt ook door boten op de plas gevaren. Door de warme zomer merkt de politie een toename van boten op. De politie heeft inmiddels een aantal klachten binnen van bootjes die zich niet houden aan de geldende regels en daarmee voor overlast zorgen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen, zonder overlast van anderen, gebruik kan maken van de recreatiemogelijkheden van de Zegerplas houdt de politie controles op het waterverkeer van de Zegerplas. De politie controleert de snelheid van boten, op de Zegerplas geldt een maximum limiet van 9 km/u, en, indien nodig op, vaarbewijzen. Recreanten worden vanaf de kant, bij het aanmeren van hun bootje, al aangesproken waarin uitgelegd wordt wat de regels op het water zijn.

Personen die meer willen weten over de regels op het water kunnen kijken op www.politie.nl/klpd, de link Politie ABC aanklikken en zoeken onder de W naar Water, politietaken. Onderaan de pagina staat een link naar de site van de KLPD waar de vaarwijzer 2006 te vinden is.

--- einde bericht ---
---

---- --