Ingezonden persbericht


Tandberg Data StorageLibrary T128: modulair ontwerp met geavanceerd beheer

Nieuwe tapelibrary-oplossing voor dataprotectie met prestaties tot 3,5 TB/u en een opslagcapaciteit tot 102,4 TB

Amsterdam, 18 juli 2006 -De nieuwe Tandberg StorageLibrary T128 van Tandberg Data is speciaal ontwikkeld om aan te sluiten op de wensen van organisaties in het middensegment. De StorageLibrary T128 is modulair opgebouw en kan dus eenvoudig meegroeien met de ontwikkeling van de onderneming. Het systeem koppelt zo hoge capaciteit en betrouwbaarheid met de noodzakelijke flexibiliteit.

Veel organisaties hebben moeite met het nauwkeurig voorspellen van de groei van datavolumes, de eisen op het gebied van toegang en ontsluiting van data en de effecten van bewaarbeleid en storage-consolidatie. Dat maakt de keuze voor initiële investeringen extra ingewikkeld. Tegen deze achtergrond heeft Tandberg Data een toekomstvaste oplossing ontwikkeld die gebruikers in staat stelt om hun storage-infrastructuur eenvoudig uit te breiden naarmate hun hoeveelheid gegevens groeit. Zo kost het slechts 30 minuten om het systeem uit te breiden van 5U naar 14U Op die manier kan capaciteit toegevoegd worden op basis van zakelijke eisen en budgetten. De StorageLibrary T128 voorziet in Capacity On Demand (COD), een modulair ontwerp en gebruiksvriendelijke beheer- en diagnosetools via een direct aangesloten interface of op afstand.

Gudmundur Einarsson, CEO van Tandberg Data, zegt: "Wij hebben gekeken naar wat de LTO-markt nu bezighoudt en de Tandberg StorageLibrary T128 is ons antwoord. Deze biedt omgevingen in het middensegment snellere, makkelijkere en betrouwbaardere databescherming tot 102,4 TB."

De StorageLibrary T128 is niet alleen van grote waarde voor het middensegment vanwege zijn flexibiliteit, maar ook met het oog op de innovatieve gebruikersinterface en ingebouwde diagnostische tools. Het systeem voorziet in eenvoudige installatie, configuratie, onderhoud en monitoring en biedt tot 128 slots voor tapes. I/E Mail-slots kunnen zo geconfigureerd worden dat ze 6, 12 of 18 tapes voor single en bulk loading ondersteunen. Verder kunnen tot zes SCSI- of Fibre Channel (NF) LTO3 tapedrives geïnstalleerd worden.

De nieuwe library biedt tevens RAS-tickets (Reliablity-Availability-Serviceability) wanneer een probleem optreedt. Op basis van geavanceerde probleemdetetectie-, rapportage- en -notificatietechnologie voert de StorageLibrary T128 tal van zelftests uit voor het monitoren van systeemtemperatuur, stroomverbruik en standaard operationele functies. Deze tests vinden iedere keer plaats wanneer een gebruiker het systeem inschakelt en ook tijdens het normale gebruik. Probleemmeldingen kunnen plaatsvinden via een LED, een e-mail, een Tandberg Data-screensaver-indicator of een webclient. E-mail-meldingen zijn mogelijk naar maximaal 10 ontvangers en kunnen ook automatisch naar Tandberg Data gestuurd worden voor nader onderzoek.

De Tandberg StorageLibrary T128 is schaalbaar van 28 TB tot 102,4 TB. Het systeem kan snel geüpgrade worden en is makkelijk te onderhouden. De Mean Time To Repair (MTTR) is minder dan 30 minuten.

De Tandberg StorageLibrary T128 wordt ondersteund door alle bekende back-up-applicaties en besturingsystemen en is vanaf 28 juli beschikbaar via de officiële Tandberg Data-resellers.

Over Tandberg
Tandberg is een vooraanstaande leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert hardware voor backup en restore voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en kmo's. Tandberg is in 1933 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners en distributeurs.