Made in Scotland haalt met golf-record 190.000 euro op voor Net4kids

Amstelveen/ Hilversum, 18 juli 2006 - Made in Scotland, organisator van exclusieve golftoernooien, heeft een recordbedrag opgehaald voor twee kinderhulpprojecten van Net4kids: opvang van straatkinderen in Calcutta en computerles voor Afrikaanse kinderen. De opbrengst van 70.000 euro wordt verdeeld over de twee projecten, waarbij 60.000 euro voor het straatkinderenproject bovendien wordt verdrievoudigd door Wilde Ganzen en -ICCO, de Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking.

Het geld werd ingezameld tijdens Made in Scotland's Charity Day met de verkoop van deelnameplaatsen en een speciale veiling. Die opbrengsten werden verder aangevuld dankzij een bijzondere recordpoging om 200 golfholes op één dag te spelen. De vier spelers Jeroen Brouwer, Gordon Machielsen, Jeroen Stevens en Niels Boysen stonden bijna zeventien uur op de golfbaan. Tijdens de succesvolle recordpoging werden de heren door verschillende bedrijven en individuen per hole gesponsord.

Om acties als deze te stimuleren hebben Wilde Ganzen - ICCO het PremiePlusPlan opgericht. Met oog op de bijzondere recordpoging is voor de inzamelingsactie van Made in Scotland een verdrievoudiging van de opbrengst toegezegd voor het project voor opvang van straatkinderen in Calcutta. Daardoor is er nu een totaalbedrag van 180.000 euro beschikbaar voor het straatkinderenproject.

Dankzij de verdrievoudiging van de opbrengst van het golftoernooi is de voortgang van Loreto House in Calcutta gegarandeerd tot 2010. 200 meisjes krijgen daar onderdak, onderwijs en zorg. Ook worden met het geld in 2007 en 2008 twee reïntegratieflats gebouwd. In deze flats wonen de oudere meisjes van de laatste (reïntegratie)fase van het project.

Gordon Machielsen: "Het straatkinderenproject in Calcutta had al in 2004 onze steun en aandacht. Het is een geweldig project en de manier van werken van Net4kids past in onze manier van goede doelen steunen: geen aftrek van kosten, concrete projecten en individuele rapportages waardoor je als donateur betrokken blijft bij de voortgang."

Een deel van het opgehaalde bedrag gaat daarnaast naar het Net4kids-project van Vi@frica. Deze organisatie in Oost Afrika zorgt ervoor dat scholieren op school computerles krijgen. Met het geld worden twee jongeren opgeleid om te werken in een servicecentrum in de Kisii-regio in Kenia, waar nu nog geen ICT-ondersteuning is. Aan het einde van het jaar moet het servicecentrum acht scholen in de regio ondersteunen. De jongeren geven seminars aan de directie van de scholen om hun kennisniveau op peil te houden, installeren de hardware en software, voeren updates uit en lossen technische problemen op.

Voor foto's van de projecten of van het golfevenement: net4kids(at)whizpr.nl

Over Made in Scotland
Made in Scotland werd in 1997 opgericht door vier golf-professionals: Jonas Saxton, Alan Saddington, David Burnside en Mauk de Booy in samenwerking met business coach Leen Zevenbergen. Samen delen ze hun passie voor de golfsport en opgeteld vertegenwoordigen ze zo'n 90 jaar aan toernooi-, les- en coaching ervaring. Met hun hechte vriendschap als basis besloot het viertal hun ervaring in te zetten voor een bedrijf waarbij kwaliteit en golfen centraal staat: Made in Scotland. Made in Scotland biedt haar leden de mogelijkheid om te golfen met professionele support en om daarnaast in een exclusieve omgeving relaties verder uit te bouwen.

Naast corporate golfdagen en zakentoernooien, waar leden zelf, met hun bedrijf of met relaties aan deel kunnen nemen, biedt Made in Scotland ook de mogelijkheid om op 's werelds meest exclusieve (en vaak besloten) golfbanen te kunnen spelen. Voor meer informatie, zie www.madeinscotland.nl.

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit internetplatform dat potentiële donateurs verbindt met bijzondere kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen (deel)project kiezen en krijgt daarover tweemaal per jaar persoonlijk terugkoppeling; 100% van de bijdrage gaat naar het project van keuze; alle bijkomende kosten worden gedragen door organisatiesponsoren en ter waarborg is er een niet-goed-geld-terug-garantie.

Met een vernieuwend business- en donatiemodel bereikt Net4kids donateurs die anders aan de zijlijn blijven staan. De 100% garantie en de concrete en betrokken steun stimuleren donateurs om méér te doen. Voor bedrijven biedt Net4kids een charity platform waarmee ze op praktische wijze invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Net4kids verleent daarbij ondersteuning voor het volledige traject, van strategie tot implementatie. Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.

Over Wilde Ganzen
Wilde Ganzen werkt, vanuit een oecumenische inspiratie, aan de verbetering van de positie van kansarmen in de wereld en voert acties in Nederland voor concrete en veelal kleinschalige projecten. Dit doet ze onder het motto 'Samen kom je Verder'. Ga voor meer informatie naar www.wildeganzen.nl.

Over ICCO - Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking ICCO heeft als missie 'werken aan een wereld waarin geen armoede en onrecht heerst'. Daartoe investeert ICCO in projecten gericht op duurzame economische ontwikkeling, de toegang tot basisvoorzieningen en democratisering & veiligheid.

Om de oorzaken van conflicten, armoede en onrecht aan te pakken, ijvert ICCO voor politieke en economische maatregelen ten gunste van ontwikkelingslanden. Dit vereist kennis van zaken, een actief partnernetwerk én een breed maatschappelijk draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking. Daarom werkt ICCO in Nederland graag samen met plaatselijke organisaties die zich met concrete acties en projecten ook inzetten voor een menswaardig bestaan in ontwikkelingslanden. ICCO is een van de vijf Nederlandse organisaties voor medefinanciering en vertegenwoordigt de progressieve protestants-christelijke stroming. Met geld van de overheid financiert ICCO projecten in circa zeventig ontwikkelingslanden.



Ingezonden persbericht