Juli 2006

Green Media Webdevelopment

Neckermann breidt uit op verre bestemmingen
Gerard Helming: 'Steeds meer bijna-maatwerk in een compleet pakketjasje'
Neckermann zal het komende winterseizoen haar verre reizen programma aanzienlijk uitbreiden. Nieuw in het winterprogramma zijn: Vietnam, Costa Rica en Tobago. Jamaica wordt na de entree deze zomer, nu ook in het winteraanbod opgenomen en Zanzibar wordt een bestemming op zich. Afbeelding
Nieuw in het programma is Vietnam, waarvoor zowel individuele als groepsreizen kunnen worden geboekt.

Gerard Helming, directievoorzitter Thomas Cook Nederland: "Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie naar een verre bestemming. Onderzoek toont aan dat 80 procent van die Nederlanders kiezen voor kant-en-klaar pakketten om hun vakantie samen te stellen. De overigen, vaak uitgerust met rugzak en Lonely Planet, stellen hun reis helemaal zelf samen'.

Bijna-maatwerk
Neckermann richt zich volgens Helming op de grote groep: 'Omdat wij goed zijn in het samenstellen en makkelijk boekbaar maken van veelgevraagde rondreizen, zowel individueel als per groep, strandverblijven of verlengingen en veelgemaakte excursies. Hierdoor ontstaat bijna maatwerk in een pakketjasje'.

Verdere groei
'Met de vele safarimogelijkheden en strandverblijven hebben we zo bijvoorbeeld onze marktleiderspositie op Kenia verworven. We hebben ons aanbod nu met name uitgebreid in Azië en de Caribbean omdat deze gebieden populair zijn en wij hier een verdere groei verwachten'.

Azië
Naast het aanbod van rondreizen en strandverblijven in Indonesië, Thailand, Sri Lanka en de Malediven, wordt Vietnam toegevoegd.

Vietnam
Vietnam is een land dat bijna alles te bieden heeft wat men bij een verre vakantie verwacht; qua cultuur en natuur. Er zijn verrassend mooie landschappen, prachtige stranden, landelijke dorpjes langs overstroomde rijstvelden, kleurrijke markten en pagodes en een gastvrije bevolking.
Met de lijndienstvluchten van Vietnam Airlines vliegt Neckermann naar Ho Chi Minh City (Zuid Vietnam) of Hanoi (Noord Vietnam).

Programma
Er is een zeer compleet programma samengesteld waardoor het voor iedere Vietnamreiziger interessant is. Er is een keuze aan individuele rondreizen met privé chauffeur of per groep. En er zijn nog meer bouwstenen voor een Vietnamreis naar wens, natuurlijk ook qua accommodaties in een aantal strandbestemmingen. Deze kunnen zowel als strandvakantie als ter verlenging geboekt worden.

Afbeelding Caribbean/ Midden Amerika
Naast de populaire bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek en Mexico, breidt Neckermann haar winteraanbod uit met het paradijselijk eiland Tobago (foto links) en het mooie Costa Rica. Ook zal Jamaica, na een entree in de zomer, nu ook in het winterprogramma worden voortgezet met een uitgebreider aanbod. Al deze bestemmingen worden aangevlogen met Martinair.

Tobago
Tobago is een bestemming voor rustzoekers, natuurliefhebbers en voor diegene die echt iets unieks zoeken. Tobago is een engels sprekend eiland met veel rum, rasta's, een relaxte sfeer, kleinschalige romantische hotels, fantastische baaien en veel excursiemogelijkheden.

Eenmaal per week vliegt Neckermann met Martinair naar Tobago. Daar ter plaatse kan men kiezen uit een divers aanbod van hotels verspreid over het eiland. Elk hotel heeft zijn eigen karakter en het aanbod varieert van een eenvoudig 3-sterren hotel aan de beste duikkust van Tobago en een romantisch 4-sterren hotel in een schitterende baai van de hoofdstad Scarborough tot en met een 4,5 ster prestige hotel aan een parelwit strand.

Afbeelding Costa Rica
Costa Rica is een unieke bestemming qua natuurschoon. Actieve vulkanen, tropisch regenwoud, exotische bloemen en planten, nevelwouden, vele diersoorten, je vindt het er allemaal.

Rondreis
Neckermann biedt Costa Rica aan als een echte rondreisbestemming en vliegt met Martinair twee maal per week naar San Jose. Verder zijn er excursiepakketten/korte rondreizen naar de bekende nationale parken: Tortuguero en Monteverde en is er een gevarieerd aanbod aan strandhotels, van een 3-sterren hotel op basis van logies/ontbijt tot een 5-sterren All Inclusive resort, in uiteenlopende plaatsen.

Zanzibar
Zanzibar is een exotisch eiland vergelijkbaar met Mauritius en Seyschellen.Tot nu toe werd een verblijf in Zanzibar altijd gecombineerd met een (safari)vakantie in Kenia, maar kan nu bij Neckermann ook als strandvakantie op zich geboekt worden. Hierdoor bouwt Neckermann haar marktleiderschap verder uit. De vlucht wordt uitgevoerd door Martinair.
Er is een breed scala van hotels van 3 t/m 5 sterren en zowel op halfpension als all inclusive basis. Partner Neptune hotels heeft vanaf 1 november een geheel nieuw 4 sterren resort gereed exclusief voor Neckermann, tegen de beste prjis!

Dertien landen
Met deze uitbreiding beslaat het verre reizen programma van Neckermann 13 landen waar voor diverse landen geldt dat meerdere steden worden aangevlogen. Doordat er vaak meerdere vluchtdagen per week zijn, zijn er vele variabele reisduren mogelijk. Ook in dit aspect is Neckermann makkelijk boekbaar.

Boeken
Het aanbod is boekbaar vanaf de 2e week augustus met vertrek vanaf 1 november. De brochures zijn dan verkrijgbaar bij de ANVR- reisbureaus, het complete aanbod is ook te boeken op www.neckermann.nl of via het call center op 0900-5550555.

Zie ook:
Factsheet vluchten vanaf Schiphol naar alle Verre Neckermann bestemmingen vanaf Schiphol:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie,