BedrijfsautoRAI

Mitsubishi L200 Double Cab nu ook op grijs kenteken

(7/18/2006)
Van de nieuwe, sportief gelijnde Mitsubishi L200 Pick Up is nu ook de ruime Double Cab-uitvoering leverbaar op grijs kenteken. Dankzij een verlengde laadbak en een verhoogde cabine is de variant een ideale optie voor bedrijven die een stoere, en financieel aantrekkelijke, alleskunner zoeken. De vijfpersoons âL200 4WD Double Cab Vanâ is er vanaf 26.060 euro (exclusief BTW en BPM).
De nieuwe Mitsubishi L200 SUT (Sports Utility Truck) is sinds mei 2006 in de versies Single Cab, Club Cab en Double Cab op de markt. De eerste twee waren direct al op grijs kenteken verkrijgbaar, de vijfpersoons Double Cab had echter nog een paar aanpassingen nodig om aan de in Nederland geldende wettelijke afmetingen voor het grijs kenteken te voldoen. Zo is de wielbasis van de L200 met 50 centimeter vergroot, waardoor de auto een totale lengte heeft gekregen van 5,50 meter. Om dat te bereiken heeft Mitsubishi onder meer het chassis, de aandrijfas, de uitlaat en de elektrische bekabeling verlengd. De laadbak meet nu 183 centimeter. Tevens is het dak 10 centimeter verhoogd om het interieur de vereiste hoogte van 130 cm te geven.

De kosten van de ombouw bedragen ⬠4.880,-, maar daar tegenover staat een BPM-teruggaaf van ⬠12.107,- bij bedrijfsmatig gebruik. Samen met de terug te vragen BTW komt de prijs van de L200 Double Cab dan niet op ⬠43.118,- maar op ⬠26.060,-.

Unieke eigenschappen
Niet alleen door zijn prijsstelling is de L200 Van een interessante optie. Zo biedt hij met zijn interieurlengte van 215,3 cm tevens de grootste binnenruimte in zijn segment. In combinatie met de rijeigenschappen en het comfort van een personenauto maakt dat de L200 tot een aantrekkelijke alleskunner. De L200 wordt geleverd met keuze uit twee 4WD-systemen. Het Easy Select 4WD-systeem is standaard op de Inform- en Invite-uitvoeringen. De meest luxueuze, de Intense, is uitgerust met het slimme Super Select 4WD-systeem (bekend van de Pajero) in combinatie met Mitsubishiâs actieve stabiliteits- en tractiecontrole-systeem (MASC/MATC).

De potente 2,5-liter direct ingespoten turbodieselmotor voldoet aan de Euro4-emissienorm en levert met 100 kW (136 pk) meer dan voldoende vermogen om ook aanhangers inclusief lading tot aan 2.700 kg te trekken. Daarmee beschikt deze Mitsubishi over rijcapaciteiten die uniek zijn voor een auto in het segment van de middenklasse pick-ups.

Marktleider
Sinds de introductie van de vorige generatie L200, in 1996, zijn hiervan in Europa meer dan 340.000 exemplaren verkocht. Mitsubishi is daarmee Europees marktleider in het pick-up segment.

De L200 heeft een uiterst solide chassis, gebaseerd op meer dan zestig jaar pick-uphistorie en zeventig jaar ervaring met 4x4-technologie. Het resultaat van deze doorontwikkeling is een pick-up met uitzonderlijke dynamische kwaliteiten, zowel on- als offroad. Het sportieve design, geïnspireerd op de Pajero Evo, meervoudig winnaar van de Dakar Rally, is een duidelijk bewijs van het onverzettelijke karakter van deze auto.
De nieuwe L200 staat vanaf ⬠17.950,- (exclusief BTW en BPM) bij de Mitsubishi dealer.