2e Persbericht van dinsdag 18 juli 2006

Eindhoven, 18-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen tasjesroof

De politie zoekt getuigen van een tasjesroof. Op dinsdagochtend rond 08.30 uur reed een 23-jarige vrouw uit Eindhoven op haar fiets in de Muzenlaan. Een passagier van een scooter griste een tas van haar fiets. De vrouw viel van haar fiets.
De politie is op zoek naar getuigen die de mannen op de scooter hebben gezien. De bestuurder had een gevlamde helm op met de kleuren rood en geel. De passagier droeg een zwarte helm met op de zijkant gele strepen. Hij droeg een witte gekreukelde blouse, sportschoenen en een lichtblauwe spijkerbroek met veel zakken. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie Eindhoven Woensel Zuid via 0900-8844.

Eindhoven: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Dinsdagochtend om 09.00 uur heeft op de Heezerweg een ongeval plaatsgevonden. Een 53-jarige automobilist uit Veldhoven deed het portier open, toen een 64-jarige vrouw uit Eindhoven aan kwam fietsen. De vrouw reed tegen het portier. Ze is met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Vrouw aangehouden voor zakkenrollen

Dinsdagochtend omstreeks 09.35 uur is op de Markt een 41-jarige vrouw uit Polen aangehouden voor zakkenrollen. De vrouw had bij een 42-jarige vrouw uit Eindhoven een bedrag van 750 euro uit haar tas gestolen. Het geld verstopte zij in een heuptasje. Een getuige, die de verdachte herkende omdat zij eerder door de vrouw was gerold, zag dit gebeuren en waarschuwde de politie. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het geld is later teruggevonden door een marktkoopman. Dit bedrag zal teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. De koopman kan van de politie een bloemetje verwachten!

Eindhoven: Verkeersongeval op de A67

Dinsdagochtend heeft rond 08.45 uur een ongeval plaatsgevonden tussen drie autos op de A67. Alle drie de autos kwamen vanuit de richting Geldrop. Een 38-jarige bestuurder uit Venlo moest op de rem, waardoor een 58-jarige bestuurder uit Helenaveen ook moest remmen. De derde auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Venlo, botste daardoor op haar voorganger. Zij is met nek- en knieletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Voetganger aangereden

Dinsdagochtend heeft omstreeks 11.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de Kasteel Traverse. Een 74-jarige voetganger stak de straat over en zag een 49-jarige automobilist hierbij over het hoofd. De bestuurder kon niet op tijd remmen en schepte de voetganger. Hij kwam op de motorkap en daarna tegen de voorruit terecht. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Lierop: Diefstal uit woningen

In een woning in de Drievennestraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een deur opengebroken. Er zijn onder meer sleutels, en contant geld weggenomen.

Ook in de Schuttersstraat is deze nacht ingebroken. Via een plat dak is men door een open raam de woning binnengedrongen. Er is alleen geld meegenomen.

Veldhoven: Auto gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is tussen 24.00 uur en 07.30 uur voor een woning in de Opperstehei een auto weggenomen. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf, type V5, voorzien van het kenteken 97-LK-BG.