Dienstenbond CNV

Acties afgewend, maar CNV Media bezorgd over toekomst De Telegraaf 18-07-2006

Met deze kop hebben wij nog na de bijeenkomst van afgelopen vrijdag (14 juli jl) een persbericht de wereld ingestuurd. Helaas is dit niet door De Telegraaf overgenomen maar wel door andere uitgeverijen en mediabedrijven. De wereld mag weten dat het ook op dit moment bij De Telegraaf niet best gaat en dat de belangen van het personeel gewaarborgd dienen te worden! Met deze tekst werd het persbericht vervolgd:

CNV Media maakt zich bezorgd over de reorganisatieplannen van het Telegraaf concern en de effecten daarvan voor het personeel. In een gespannen sfeer waren zon 200 verontruste medewerkers van Rotatiedrukkerij Voorburgwal in Amsterdam, de drukkerij van De Telegraaf, op vrijdagavond 14 juli bijeen gekomen in de kantine. In de rumoerige bijeenkomst eisten zij duidelijkheid van de directie, zo ook de ondernemingsraad over de voorgenomen plannen en de gevolgen daarvan. Men was boos over de verschillende aantallen van de mensen die ontslagen dreigen te worden. Al maanden lang mocht men uitgaan van ongeveer 90 fulltimers, dat werd deze week verhoogd tot 120 en zelfs 140 fulltimers die als boventallige in aanmerking kunnen komen voor ontslag.

De ondernemingsraad was het verboden inhoudelijke informatie te verstrekken en de directie wilde dat zelf ook niet doen.

Volgens CNV Media bestuurder Arie Kasper roept de directie de ontstane situatie over zichzelf af. Door een informatie-embargo op te leggen aan de leden van de Ondernemingsraad gaan er op enig moment vanzelf allerlei geruchten de ronde die de mensen onzeker maken. Dat maakt het werk van de Ondernemingsraad nog lastiger. Als zij hun achterban niet mogen informeren kunnen ze hen ook niet raadplegen!

De directie gaf aan in een tijdsklem te zitten en de druk van de uitgeverij te voelen. Als er titels verdwijnen en de krant niet meer dan 40 paginas mag tellen, betekent dat volgens hen nu eenmaal overcapaciteit aan personeel. De beslissingen van de uitgever werken dan door naar de drukkerij en de andere bedrijven. Zo ook bij DistriQ, het distributiebedrijf van De Telegraaf. Ook daar moet dit jaar gereorganiseerd worden en zal er fors worden gesneden in het aantal personeelsleden maar zullen ook de arbeidsvoorwaarden worden geharmoniseerd. Dit kan niet anders betekenen dan dat de mensen gaan inleveren. Ook daar maakt men zich erg ongerust over de toekomst van het bedrijf en behoud van werkgelegenheid. Volgens Kasper doet De Telegraaf er goed aan om zo snel mogelijk openheid van zaken te geven. Mensen willen nu eenmaal weten waar ze aan toe zijn. Het vooruitzicht dat je velen hebben vaak al tientallen jaren bij

De Telegraaf gewerkt- aan het eind van dit jaar op zoek moet naar ander werk is een afschuwelijke gedachte en hoe langer die bekendmaking op zich laat wachten, des te moeilijker het wordt om gemotiveerd aan die krant te werken. Dat De Telegraaf nu op zaterdag verschijnt is daarom eerder de danken aan de goedwillendheid van het personeel dan aan de houding van de directie die, behalve het uitspreken van excuses, in vrijwel niets tegemoetkwam.

CNV-Media is aan het werk voor u en gaat voor uw werk! Al tijdens de bijeenkomst heeft u kunnen vaststellen dat CNV Media er is, zeker als de nood aan de man komt. Dat betekent dat CNV Media zich hard zal maken voor het zoveel mogelijk in stand houden van het bestaand Sociaal Plan, druk op de ketel zal zetten om die zo gewenste duidelijkheid steeds zo snel mogelijk te krijgen en natuurlijk de leden begeleiden bij de (individuele) trajecten als hun naam op de boventalligenlijst voorkomt.

Bevalt onze aanpak en bijdrage u?
Geef dat dan door aan uw (ongeorganiseerde) collegas. Waarschijnlijk meer dan ooit is het belangrijk dat men zich nu aansluit bij CNV Media. We vragen de laagste contributie en bieden de leden het grootste servicepakket! Denk maar aan de gratis rechtsbijstandverzekering, ook in de privé sitiuatie.

Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap. Hij of zij kan zich aanmelden via deze site

Uw nieuwe bestuurder bij De Telegraaf is Agostino di Giacomo Russo. Hij werkt vanuit ons kantoor in Apeldoorn, telefoonnummer: 055-5772640.
U kunt hem ook mailen op het adres: apeldoorn@cnvdibo.nl

Voor vragen en opmerkingen over deze info kunt u nog terecht bij, Arie Kasper.
Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl

Laat deze info s.v.p. circuleren op de werkvloer. Men mag weten dat we er zijn!
P.S.: In de grafische sector handelt CNV Dienstenbond onder de naam CNV Media.