Politie Zuid-Holland-Zuid

Uitslaande brand in flatwoning

Dordrecht, 18-07-2006 o In een portiekwoning op de eerste etage aan de Admiraal de Ruyterweg in de Zeehavenbuurt is dinsdagmiddag omstreeks 16.50 uur brand uitgebroken. Het ging om een uitslaande brand. De politie hield een 44-jarige vrouw aan die in verwarde toestand uit de woning kwam. Zij wordt verdacht van vermoedelijk brandstichting in de woning.

De politie hoort haar nader over haar betrokkenheid. Het is vooralsnog onduidelijk of zij de hoofdbewoonster van de flatwoning is. Er raakte niemand gewond.
De uitslaande brand werd geblust door de brandweer Dordrecht. Het sein brand meester was er ongeveer rond 17.15 uur. De bewoners van de bovenliggende woningen (2) en het naastgelegen portiek met drie woningen brachten zichzelf op tijd in veiligheid. De brandweer heeft al deze woningen geïnspecteerd en gelucht. Hoewel het voor de bewoners inmiddels veilig is om terug te keren naar hun woning werd hen dit wel ontraden in verband met de stankoverlast door de brand. De stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de gedupeerden met raad en daad bij te staan. Salvagehulp wordt bij brandgerelateerde incidenten vaak ingeroepen om gedupeerden te helpen zoals in dit geval bijvoorbeeld met een tijdelijk onderdak elders.