Llink



uitzending(en)

di 18 juli 2006 van 20:25 uur tot 20:55 uur op NED3 wo 15 maart 2006 van 11:00 uur tot 11:00 uur op NED1 vr 10 maart 2006 van 19:45 uur tot 20:13 uur op NED3

Bekijk deze uitzending (Breedband,Real Media) Bekijk deze uitzending (Smalband, Real Media) Bekijk deze uitzending (Breedband,Windows Media) Bekijk deze uitzending (Smalband, Windows Media)

deze aflevering

Jarenlang was de bloemkool de meest gegeten groente van Nederland. En terecht, vindt topkok Andy McDonald! In de tweede aflevering van McDonalds Kitchen zet Andy de tent in Wageningen en probeert hij zes studenten in Wageningen te inspireren. Hij maakt voor hen een heerlijke exotische en toch simpele bloemkoolcurry. De studenten zijn niet erg creatief met koken en dat is voor Seline, de enige vegetariër in het studentenhuis wel eens lastig. Andy heeft de oplossing; de bloemkoolcurry is goedkoop, zonder vlees of vis en en - voor de studenten niet onbelangrijk - geserveerd met een lekker biertje!

Bas Westerweel gaat op bezoek bij kruidengek Inez Geenen. Er is voor een kruid geen mooiere plek om geboren te worden, dan in haar prachtige tuin bij kasteel Beaxem in Limburg. Inez neemt Bas mee op een zoektocht naar de eerste kruiden van 2006. Wie had gedacht dat die kleine grasspriet nu al zó naar knoflook zou smaken? En zie je dat onkruid tussen die stoeptegel? Dat is dus héérlijk in de salade.