Politie Hollands Midden

Datum: 19 juli 2006

Hillegom Vechtende meisjes De politie kreeg op dinsdag 18 juli, rond 21.55 uur, de melding dat er op De Belt in Hillegom twee meisje hadden gevochten. Eén meisje zou gewond zijn geraakt doordat zij met een mesje gestoken was. De politie ging ter plaatse en hoorde getuigen aan. De meisjes waren al naar huis. Uit de getuigenverklaringen bleek dat de meisjes al langer ruzie hadden. De twee 15 jarige meisje uit Vogelenzang waren elkaar gisteravond opnieuw tegengekomen op De Belt. De één duwde de ander van de fiets waarna er over en weer geduwd en geslagen werd. Een jongen die in de buurt was zag dat één van de meisjes een mesje vast had waardoor de ander gewond raakte. Hij overmeesterde het meisje waarna het vechten op hield en beide meisjes er vandoor gingen. Het meisje wat gewond raakte belde later de politie en deed aangifte. Het meisje hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie is naar aanleiding van de aangifte een onderzoek gestart.

Noordwijk Aanhouding na mishandeling

De politie heeft in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juli twee mannen van 22 en 33 jaar uit Goor en een 20 jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 42 jarige bromfietser uit Noordwijkerhout. De bromfietser reed over de Parallel Boulevard in de richting van Noordwijkerhout toen hij de drie mannen ter hoogte van de bushalte passeerde. In het voorbijrijden werd hij zonder reden bij zijn arm beetgepakt waardoor hij van zijn bromfiets viel. De Noordwijkerhouter schoof nog enkele meters door over de weg. De mannen renden hierop weg. Een fietser is de drie achterna gegaan. De Noordwijkerhouter werd ondertussen geholpen door twee vrouwen en een jongen die ook de politie en de ambulance hebben gebeld. De fietser gaf zijn rijrichting door aan de politie, waarna de drie op het Wantveld konden worden aangehouden.

Leiden Aanhoudingen bij Van der Werfpark

De politie heeft woensdagnacht 19 juli twee mannen van 25 jaar en een vrouw van 20 jaar, allen uit Leiden, aangehouden. De vrouw en één van de mannen werden aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren. De twee werden in het Van der Werfpark door een agent aangesproken nadat er een melding was binnengekomen van een insluiping bij een woning aan het Kruitschip. De bewoners hadden een man op de vensterbank in hun slaapkamer zien staan. De man was er vandoor gegaan, waarna de bewoners de politie hebben gebeld. Vlakbij de woning, in het park, zat een groepje personen, waaronder de man en de vrouw. Zij gaven op navraag van de agent aan dat de vermeende insluiper bij hen hoorde. Zij gaven echter niet de gegevens van hun vriend. De man en de vrouw konden zich niet legitimeren en moesten mee naar het bureau. Daar vandaan werd alsnog de vriend gebeld, waarna hij zich heeft gemeld. Volgens de verdachte wilde hij alleen op de gevel klimmen, en wist hij niet dat daar een woning stond. De verdachte gaf ook aan in het park in een standbeeld te hebben geklommen.

Leiden Geslagen met pikhaak op Nieuwe Rijn

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling met een pikhaak. Een 29 jarige man uit Leiden kreeg dinsdag 18 juli tussen 00.15 en 00.30 uur op de Nieuwe Rijn ter hoogte van Annie's Verjaardag een kleine aanvaring met een tegemoetkomende boot die uit de richting van de Koornbrug kwam. De Leidenaar en een vriend voeren door omdat gedacht werd dat er geen schade was ontstaan. Echter even later zagen zij de man met de boot naast zich varen. De man had een pikhaak in zijn hand en wilde deze kennelijk aanreiken aan de vriend van de Leidenaar. De Leidenaar voelde plotseling een slag tegen zijn wang, en zag dat de man hem met de pikhaak had geslagen. De man schold de twee uit en bleef achter de twee aanvaren. Bij het Rapenburg legde de Leidenaar aan en zag dat er nog een boot met twee mensen kwam aanvaren. Deze personen, vermoedelijk vrienden van de man, bemoeiden zich vervolgens met de woordenwisseling. Hierna zijn de twee boten weer weggevaren. De politie stelt een onderzoek in naar de dader. Volgens de Leidenaar waren er vier personen met de fiets getuigen van de mishandeling en had hij deze op het Rapenburg aangesproken. De politie verzoekt getuigen, en met name deze fietsers, zich te melden bij het politieteam Leiden Midden aan de Langegracht.

Leiden Schennispleger aangehouden In de trein van Amsterdam naar Den Haag heeft de politie van Leiden op dinsdag 18 juli, rond 17.45 uur, een 40 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zichzelf in de trein, zittend tegenover passagiers, bevredigd te hebben. Een vrouw meldde het bij de conducteur die de politie belde. Agenten konden de man op basis van het signalement in de trein aanhouden. De man is ingesloten en zal omdat hij de Nederlandse taal niet beheerst met behulp van een tolk gehoord worden.

Nieuwkoop Jongetje (2oe) gewond En tweeënhalf jarig jongetje uit Nieuwkoop is op dinsdag 18 juli, rond 18.40 uur, gewond geraakt aan zijn been. Een 48 jarige bestuurder van een bestelauto reed over de Halve Roe in de richting van de Karperstraat. Op een bepaald moment hoort hij een lichte bond tegen de rechterflank en stopte direct. Achter zijn bestelbus zag hij het jongetje op zijn knietjes zitten met schaafwonden in het gezicht en op de benen en handen. Kennelijk was het jongetje vanaf het trottoir of de struiken de rijbaan opgelopen en tegen de bestelbus opgebotst. Het jongetje is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Krimpen aan de Lek Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft op de Breekade in Krimpen aan de Lek een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips die binnengekomen waren. Op dinsdag 18 juli ging de politie de woning binnen, de bewoner was niet thuis. Op de bovenverdieping troffen agenten kweektenten (speciale oogsttenten) aan waarin hennepplanten stonden. In totaal telden agenten 125 plantjes. De plantjes zijn inmiddels vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantjes.

Nieuwerburg Drie wielrenners gewond Drie wielrenners zijn op dinsdag 18 juli, rond 19.40 uur, gewond geraakt nadat zij aangereden werden door een automobilist. De automobilist, een 57 jarige man uit Woerden, reed over de Weijland vanaf Woerden. Hij wilde linksaf de Bruggemeestersstraat inslaan om over de Tolbrug te gaan. Op het moment dat hij afsloeg zag hij plots drie wielrenners in tegengestelde richting aankomen die hij over het hoofd had gezien. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte alle drie de wielrenners. De wielrenners, een 42, 43 jarige man uit Benthuizen en een 46 jarige man uit Boskoop, zijn met kneuzingen en schaafwonden per ambulance naar het Hofpoort ziekenhuis overgebracht. De fietsen waren flink beschadigd en in de voorruit van de auto zat een flinke ster. De bestuurder van de auto verklaarde de wielrenners mogelijk niet gezien te hebben door de laagstaande zon. De politie raadt automobilisten aan een goede zonnebril in de auto te hebben en bewust te zijn van het verblindende effect van de zon.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --